Carrer amb bandera a l'Espluga

L'Espluga de Francolí inicia els pressupostos participatius de 2022 en format digital

La partida d'inversió destinada a l'acció escollida en els pressupostos participatius és de 26.000 euros

L'Espluga de Francolí iniciarà aquest dimecres 11 de maig el procés de  pressupostos participatius de l'any 2022. Per primer cop es podrà fer també en format digital, per tal de fomentar la participació. La partida destinada a l'acció escollida per als pressupostos participatius és de 26.000 euros.

Tots els espluguins i espluguines podran presentar propostes fins al dia 1 de juny i han de tenir en compte que cada persona major de 16 anys empadronada a l'Espluga de Francolí pot fer arribar un màxim de 3 propostes, tenint en compte els criteris marcats que es poden consultar a la pàgina web de l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí.

Per tal de fer les propostes, la ciutadania tindrà dues opcions. Per una banda, fer-ho de manera digital  a través de l'aplicació per mòbils o tauletes eAgora. Les persones interessades caldrà que se la descarreguin al seu dispositiu i s'hauran de registrar.

Per altra banda, es podrà omplir el formulari  que es troba a la web de l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí, per presentar-lo presencialment a les oficines d'atenció a la ciutadania, de dilluns a divendres de 9.00 h a 13.00 h del matí o bé enviar-lo per correu electrònic a ajuntament@esplugadefrancoli.cat. A les oficines d'atenció a la ciutadania també hi haurà el formulari imprès per poder fer les propostes.

Un cop recollides les propostes es farà la fase de deliberació, que serà entre el 2 de juny i l'1 de juliol, quan una comissió tècnica municipal, creada pel procés, serà l'encarregada de validar la viabilitat de les propostes. La comissió tècnica determinarà quines propostes són vàlides per a la fase següent i quines no.

L'Ajuntament de l'Espluga de Francolí publicarà a la seva pàgina web i a les xarxes socials  els resultats de la deliberació, mostrant clarament quines han estat les propostes prioritzades que han passat a la fase final del procés.

Finalment, la fase de votació es farà entre el l'1 i el 21 de juliol. Podran votar les propostes validades tots els espluguins i espluguines majors de 16 anys empadronats al municipi, mitjançant l'app eAgora o una butlleta de votació que es trobarà a les oficines d'atenció a la ciutadania. Cada persona podrà votar una de les propostes.