Foto d'una persona omplint un got d'aigua a l'aixeta.

Pas definitiu de la 1a fase del projecte d'abastament d'aigua a la Conca de Barberà

Es preveu poder iniciar els tràmits de licitació de la 1a fase de les obres durant l'any que ve

Els municipis de Conesa, Forès, Llorac, Passanant i Belltall, Les Piles, Santa Coloma de Queralt, Sarral i Savallà del Comtat, disposaran d'aigua a través de la connexió amb la xarxa del Consorci d'Aigües de Tarragona. Aquests municipis tenen un dèficit històric en la quantitat i qualitat de l'aigua que subministren, i amb l'execució total del projecte d'abastament, es podrà disposar d'aquest recurs adequadament.

El projecte està dividit en tres fases, compta amb el vistiplau dels ajuntaments afectats i de la Diputació de Tarragona, que conjuntament amb el Consell Comarcal, tenen aprovat un protocol de col·laboració per impulsar l'abastament d'aigua a la comarca.


Aquest dilluns es va aprovar el projecte referent a la 1a fase, que consisteix en la portada d'aigua des del municipi de Sarral fins al municipi de Forès i la construcció d'un dipòsit regulador al municipi de Forès, que s'aprovarà en un projecte a banda. La seva execució ascendeix a un import de més de 5 milions d'euros i compta amb el finançament de l'Agència Catalana de l'Aigua, de la Diputació de Tarragona i dels municipis beneficiaris.


Les posteriors fases inclouran un ramal de subministrament  fins a Santa Coloma de Queralt, passant pel municipi de Conesa, per poder fer una distribució a la resta de municipis, els quals formaran part de la 3a fase del projecte.


Es preveu poder iniciar els tràmits de licitació de la 1a fase de les obres durant l'any que ve i disposar d'aquesta infraestructura a finals de l'any 2024.