Persones amb la samarreta de la festa major de Montblanc 2021

Presenten els actes de la Festa Major de Montblanc de 2021

La capital de la Conca de Barberà celebrarà la seva festa patronal els dies 7, 8, 9, 10 i 11 de setembre

Montblanc tornarà a celebrar la Festa Major els dies 7, 8, 9, 10 i 11 de setembre. A causa de la pandèmia, la festa està adaptada a les actuals restriccions sanitàries. Per aquest motiu, el regidor Santi Porta explica que «és molt probable que el programa sofreixi modificacions».

El programa comptarà amb els actes més tradicionals i essencials de la festa. Un d’ells és el possible retorn del Seguici Popular  a la plaça Major, encara que des de la comissió de festes es treballa en possibles alternatives. A més, destaquen les actuacions  dels Pets, Suu, Itaca Band, l'Orquestra Meravella o Reggae per Xics que centraran les principals actuacions.

La Festa Major també comptarà amb l’habitual cantada d’havaneres, la festa als nascuts/des els anys 2019 i 2020, el pregó de festes a càrrec de Laura Pelay. També el Beu les bèsties o la Convidada dels Veguers. Aquest any, excepcionalment, hi haurà un acte de reconeixement als professionals sociosanitaris i de record als col·lectius afectats per la pandèmia.

Per tancar els dies festius, el diumenge 12 de setembre hi haurà l’acte de cloenda de les 49es Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya amb l’assistència de l’Honorable consellera Victòria Alsina.

Aquest programa de festes ha estat organitzat, en bona part, per la regidoria encapçalada per Judit Pere  i que, des de fa unes setmanes, lidera Santi Porta. De fet, el nou regidor ha informat que el programa «s’ha hagut d’adaptar al pressupost renunciant a actes que pel seu format o grandària no responien a les possibilitats reals del moment».