Assistents a la roda de premsa d'avui

L'Espluga de Francolí presenta el programa d'actes de Nadal

Les propostes s'inicien aquest divendres 3 de desembre i s'allargaran fins al 8 de gener

L'Ajuntament de l'Espluga de Francolí ja ha presentat el programa de Nadal. Inclou una cinquantena d'actes. Hi participen més de 14 entitats i diverses empreses de la població.

Els actes començaran el dia 3 de desembre a les 18.00 h amb l'encesa de llums. Enguany es farà a la rambla Lluís Companys. Dos infants de l'escola Vedruna i de l'escola Martí Poch premeran el botó que encendrà l'enllumenat municipal.

Aquest any també es proposen diferents activitats infantils i juvenils. Per exemple, el dia 5 de desembre hi haurà una activitat d'orientació. El dia 12, s'anirà a buscar el tió, pels voltants de l'ermita de la Santíssima Trinitat. A més, els dies 3 i 4 de gener Drac Actiu oferirà activitats d'aventures i d'orientació per a joves.

Per la seva banda, l'Escola Municipal de Música oferirà 4 concerts els dies 16, 18 i 22 de desembre. També, l'Associació Juvenil Auvënguen  organitza activitats pel jovent, com un concert al pavelló del Casal el dia 18 de desembre, Jam Session al bar del casal amb músics locals, un bingo jove i cinema.

Els Armats de l'Espluga seran els encarregats d'organitzar la festa de Cap d'Any  al pavelló del Casal. També s'han programat espectacles infantils. Per exemple, el dia 8 de gener hi haurà el Mag Lari  al teatre del Casal. Les entrades ja estan disponibles a través de la plataforma Entrapolis.

La cavalcada de Reis torna als carrers

Els Pastorets de l'Espluga tornen a l'escenari amb la renovació de les persones que donaran vida als personatges. Serà el dia 25 de desembre i el 2 de gener, al Teatre del Casal.

El Museu de la Vida Rural, com és habitual, ha organitzat un seguit d'activitats i tallers per a totes les edats. Per exemple, 'activitat 'El tió ens explica el secret del bosc', la inauguració de l'espai Ludoteca, un concert de Jazz i un tast de vi calent i neules a la guingueta del museu.

Pel que fa a la cavalcada dels Reis, tornarà als carrers del poble amb el recorregut tradicional, el dia 5. El dia 3 de gener es podrà portar la carta al patge Gregori. S'haurà de demanar cita.