Sant Jordi i Princesa 2021 de Montblanc

Programa d'actes de la 34a edició de la Setmana Medieval de Montblanc

La celebració es durà a terme entre el 22 i el 25 d'abril

Montblanc inicia, avui dijous 22 d'abril, la 34a edició de la Setmana Medieval, enguany marcada per la Covid-19. L'Associació de la Llegenda de Sant Jordi no ha volgut renunciar, per segon any, a una celebració en la qual s'hi bolca tot el poble. Dels grans espectacles, aquest 2021 només es manté la Representació de la Llegenda de Sant Jordi, al Foradot, un dels trams més coneguts de la muralla on enguany s'hi concentraran tots els actes, amb aforament limitat. No hi podrà haver visitants de fora pel confinament comarcal. Malgrat tot, la festa arrenca aquest dijous amb les 4.000 entrades exhaurides.

Programa d'actes de la Setmana Medieval 2021 de Montblanc

DIJOUS 22 D'ABRIL

18.00 h, plaça de Sant Francesc, pregó de la Setmana Medieval a càrrec de la montblanquina Candela Figueras, periodista i presentadora de TV3, i amb l’actuació dels balls de Banderes, Dúcties, Faranduleres i Nobles.

DIVENDRES 23 D'ABRIL

9.00 h a 13.00 h, escoles de Montblanc, visita de la Princesa i Sant Jordi. Visitaran els alumnes de la Llar d’infants Els Merlets, Escola les Muralles, Llar d’infants Mare de Déu de la Serra, Escola Mare de Déu de la Serra i CEE Tilmar.

13.00 h, ermita de Sant Josep, visita de la Princesa i Sant Jordi a l’espai “Les Tres Esses” de l’Ermita, gestionat actualment per Aprodisca.

16.00 h a 20.00 h, església, claustre i plaça de Sant Francesc, mercat medieval i mostra d’oficis. Petita mostra d’exhibició de parades i oficis d’època.

18.00 h, església de Santa Maria, missa en honor a Sant Jordi amb la participació de la familia Reial.

21.00 h, passeig Joan Martí i Alanis, 34a Representació de la Llegenda de St. Jordi, l’espectacle més emblemàtic de la Setmana Medieval. Enguany amb un format adaptat a les mesures de seguretat per al gaudir dels vilatans.

DISSABTE 24 D'ABRIL

10.00 h a 20.00 h, església, claustre i plaça de Sant Francesc, mercat medieval i mostra d’oficis. Petita mostra d’exhibició de parades i oficis d’època.

12.00 h, passeig Joan Martí i Alanis, entrega de la Rosa Amb l’actuació dels balls de Banderes, Dúcties, Faranduleres i Nobles.

17.00 h, passeig Joan Martí i Alanis Teatre, “The tower” Uns soldats bojos i maldestres preparen una gran torre d’assalt medieval per atacar a l’enemic.

19.00 h, passeig Joan Martí i Alanis, Sant Jordi tot l’any. Aquest 2021 la Setmana Medieval posa la llavor d’un projecte a llarg termini per acabar creant una ruta virtual de Sant Jordi. L’objectiu és que la festa medieval de Catalunya es pugui viure a Montblanc durant tot l’any. Enguany estrenem el primer capítol. Teatre: The Tower.

20.30 h, passeig Joan Martí i Alanis, Nit Trobadoresca.

DIUMENGE 25 D'ABRIL

10.00 h a 17.00 h, església, claustre i plaça de Sant Francesc, mercat medieval i mostra d’oficis.

12.00 h, passeig Joan Martí i Alanis, teatre: “Parnassus”.

18.00 h, passeig Joan Martí i Alanis, acte de cloenda: “La nostra normalitat”.