Assistents a la roda de premsa de presentació del programa

L'Espluga de Francolí impulsa un estudi per revertir el despoblament i el desarrelament dels joves al municipi

Els resultats de la primera fase es donaran a conèixer a principis de 2021

L'Ajuntament de l'Espluga de Francolí vol impulsar el repoblament i l'arrelament dels joves al municipi. Per aquest motiu, s'ha impulsat la redacció del Programa d'Actuació Municipal d'Habitatge, a través de la Càtedra UNESCO d'Habitatge de la Universitat Rovira i Virgili, amb la finalitat de revertir la situació que pateix el municipi.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

L'estudi tindrà dues parts diferenciades. La primera fase servirà com a estudi previ per analitzar la situació actual i la segona fase, que es realitzarà a principis de 2021, tindrà com a objectiu determinar quines accions concretes s'impulsaran des del govern municipal per incentivar l'oferta d'habitatge al poble.

A l'administració local li preocupa el desarrelament dels joves espluguins, ja que l'entorn rural  i l'envelliment de la població són factors negatius en aquest context. No obstant això, també s'ha detectat que hi ha persones que volen tornar a l'Espluga i hi ha una necessitat d'habitatge  que no es pot assumir. Per això, aquest programa vol traçar les línies per revertir la tendència, censar les cases buides i recuperar la centralitat del poble.

Primera fase: l'anàlisi

La primera sessió de treball va fer-se, de manera telemàtica, el 30 d'octubre, i es va posar sobre la taula la necessitat de fixar el model de municipi que es vol per a l'any  2050. També es van programar les diferents sessions de treball i el calendari  de la redacció del PAMH. Pel que fa a la segona fase, s'impulsarà segons els resultats obtinguts en el primer tram.

Paral·lelament a la redacció de la primera fase, s'han programat tres sessions  de treball participatives amb el veïnat, els professionals i els agents implicats, i es realitzaran durant la primera setmana del mes de desembre. Els resultats  d'aquesta primera fase d'anàlisi es donaran a conèixer a principis de 2021.