Persones treballant a l'hort urbà

El projecte d'horts socials i ecològics de Montblanc busca horts per conrear

En concret, es busquen finques amb aigua

El projecte d'horts socials  i ecològics de Montblanc  busca horts per conrear al terme municipal. Es tracta d'un projecte que es va iniciar l’any 2013, coordinat per la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Montblanc, els serveis socials del Consell Comarcal de la Conca de Barberà i la Cooperativa l’Aresta.

Aquesta iniciativa va destinada a les persones  en una situació precària econòmicament i socialment, i té com a objectiu ser un espai d’autoabastiment alimentari i empoderament col·lectiu. Les persones participants en aquest projecte, a través del treball en l'hort propi, poden assolir autonomia en la gestió del seu hort i ser capaços d'autoproduir-se part de la seva alimentació.

Per tal d’assolir l’autoabastiment alimentari, durant dos anys, els hortolans que formen part del projecte, realitzen diverses formacions tècniques on aprenen els coneixements bàsics de maneig ecològic de l'horta familiar. Actualment, hi ha un grup de persones hortolanes que han finalitzat els dos anys dins del projecte i que volen seguir conreant el seu propi aliment.

Per aquest motiu, es busquen finques en desús, amb aigua i al terme de Montblanc, per tal que aquestes persones puguin seguir autoabastint-se, i a la vegada, es segueixi cuidant un terreny que actualment no estigui sent utilitzat. Així, si algú disposa d'una finca en desús, amb aigua, al terme de Montblanc i vol que estigués conreat, pot contactar amb l’Ajuntament.