Jutjats de Montblanc

Montblanc presenta el projecte de rehabilitació de l'edifici històric dels Jutjats

Les obres estan valorades en 938.000 euros

Fa uns dies, la consellera de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Lourdes Ciuró, va visitar Montblanc acompanyada per la directora territorial de Justícia a Tarragona, Mònica Solé, i de l’alcalde de la vila Ducal, Josep Andreu i les regidores i regidors municipals. Durant l’estada a Montblanc, la consellera de Justícia va visitar l’edifici dels  Jutjats de Montblanc, un edifici d’estil neoclàssic i de tres plantes, emplaçat al costat de l’església de Santa Maria la Major.

L’immoble, que es va bastir entre el 1886 i 1890, va ser executat fruit de l’aportació econòmica de l’Ajuntament de la vila, la mateixa administració que ara ha presentat el projecte de rehabilitació a la convocatòria dels PIREC. En concret, el Programa de Impulso de Edificios Públicos de Entidades Locales, convocat des del Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana, amb fons europeus. 

El projecte està valorat en  938.000 euros. Té com a objectiu la consolidació de la teulada, l’eliminació de les barreres arquitectòniques existents i també l’habilitació d’espais específics per l’advocat d’ofici i els usos que se’n deriven de l’activitat de registre civil i jutjats de pau, com ara la celebració de matrimonis civils i la seu social dels dimonis de Montblanc.

Un edifici de fa 140 anys

L’edifici dels jutjats de Montblanc va ser construït ara fa  140 anys i des d’aleshores «únicament s’hi havia desenvolupat petites intervencions de manteniment. Però en cap cas s’havia dut a terme la rehabilitació integral que demanda» explica l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu.

El batlle també posa l’accent amb la necessitat d’intervenir-hi per poder continuar prestant el servei a la ciutadania de Montblanc i la Conca de Barberà. L’immoble, emplaçat al cor del centre històric de Montblanc, acull l’agrupament de Jutjats de Pau  de la Conca de Barberà i el Registre Civil de Montblanc.

En definitiva, és un dels immobles històrics de la vila i la seva rehabilitació és una necessitat per garantir el correcte desenvolupament dels serveis que s’hi duen a terme.