Lilla amb l'autovia de fons

Per fi: en marxa el projecte de l'últim tram de l'A-27, entre Lilla i Montblanc

El contracte per redactar el projecte compta amb una partida de 743.562 euros

Encarrilat el darrer tram de l'autovia A-27 a l'alçada de Montblanc. El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha formalitzat el contracte de serveis per redactar el projecte de traçat i construcció del darrer tram de l'autovia A-27, entre l'enllaç de Lilla i l'enllaç amb l'autopista AP-2 Saragossa-El Vendrell, a Montblanc.

L'autovia A-27 serà una via alternativa, de gran capacitat i més seguretat, a la carretera N-240 entre Tarragona i Montblanc. En aquest sentit, es millorarà el flux de comunicacions per carretera del Port de Tarragona.

Actualment ja estan en servei 23 km de l'A-27 entre Tarragona i Valls. A més, es troben en execució les obres  del tram entre la variant de Valls i Lilla, al terme municipal de Montblanc.

Aquest projecte tindrà l'inici a l'enllaç de Lilla, punt final del tram actualment en execució, amb una longitud aproximada de  5,5 km. Finalitzarà a l'enllaç amb l'AP-2 a l'alçada de Montblanc.

L'abast del projecte inclou reconfigurar l'enllaç entre la N-240/A-27 i l'AP-2, a Montblanc. L'objectiu és facilitar la transferència de trànsit entre les dues infraestructures, ja que la configuració actual no és apropiada després de l'augment de trànsit a l'alliberament del peatge de l'autopista AP-2, el setembre del 2021.

Per això, la solució serà d'autovia, amb la mateixa secció que s'ha construït als trams anteriors de l'A-27, i com a punt singular contempla la cruïlla de les vies de l'AVE Madrid-Tarragona-Barcelona mitjançant un pas inferior.