El projecte 'GR175 - La Ruta del Cister, a peu i amb bicicleta', presentat pel Consell Comarcal de la Conca de Barberà, ha estat un dels 196 projectes «turístics i sostenibles» que rebran fons europeus Next Generation. Així ho ha dictaminat el Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme que l'ha qualificat entre els cinc millors projectes presentats a les comarques de Tarragona i entre els disset millors de tot Catalunya.
Segons explica el Consell Comarcal de la Conca de Barberà en un comunicat, el Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme ha valorat la capacitat del projecte per dinamitzar i diversificar les economies de la zona, l'habilitat de fer valer el patrimoni natural i cultural, així com l'increment del mercat local a través d'un augment dels visitants.
La presidenta del Consell Comarcal, Carme Pallàs, ha assenyalat que «es pretén desenvolupar accions que permetin convertir el nostre territori en un referent a nivell turístic, posant en valor els recursos culturals, paisatgístics i naturals». Alhora, ha afegit que «aquesta intervenció suposa un impuls per a la recuperació econòmica del territori, desenvolupant i potenciant el turisme sostenible centrat en la responsabilitat ambiental, social i econòmica».
La intervenció se centra en l’impuls del recorregut del 'GR175 La Ruta del Cister a peu i amb bicicleta' com a producte turístic natural i sostenible, esdevenint un motor desenvolupament econòmic en aquesta zona rural de les comarques de l'Alt Camp, la Conca de Barberà i l'Alt Urgell.
Els objectius principals que contempla el projecte se centren a atreure i incrementar el nombre de visitants al territori, mitjançant la creació de productes turístics, la diversificació de l’oferta turística de la zona, el desenvolupament econòmic i augment de l’ocupació al sector turístic de les tres comarques; frenant així la regressió demogràfica.
En aquest sentit, també es busca elevar el nivell de renda i el benestar social dels habitants, posant en valor els elements naturals i mediambientals com a senyal d'identitat de La Ruta del Cister, fomentant així un desenvolupament sostenible, gràcies a la desestacionalització de la demanda.