Nau de Pastifred a Montblanc

Treballadors de Pastifred de Montblanc denuncien l'externalització de serveis

Aquesta setmana s'ha dut a terme una manifestació pels carrers de la vila ducal

Els treballadors i treballadores de Pastifred, l’empresa de pastissos congelats de Montblanc, estan en peu de guerra. En aquest sentit, aquesta setmana s'ha escenificat una manifestació  en contra de l’externalització de serveis. 

Segons ha avançat Ràdio Montblanc, els treballadors asseguren que «l’empresa està iniciant un procés per  externalitzar alguns dels serveis, ja que l’any passat ho van fer amb la neteja, i ara ho volen fer al control d’accés». Afegeixen que l’objectiu de l’empresa «és subrogar  als treballadors a una empresa externa, mantenint el sou i les condicions laborals». 

En aquest servei hi treballa el president del comitè d’empresa i CCOO ho veu com una maniobra per apartar-lo i, per la seva banda, els treballadors ho veuen com un acomiadament encobert i no descarten anar a la vaga diu el secretari general de CCOO d’indústria a Tarragona, José Manuel Martín.

L'empresa nega les acusacions

L'esmentat mitjà també explica que el president del comitè d’empresa, Francisco Cano, que està al control d’accés de manera temporal, «ha demanat una reubicació del seu lloc de treball però, assegura, l’empresa s’hi ha negat. Ell no està d’acord amb la subrogació, ja que perdria la seva qualitat de president del comitè d’empresa».

Per la seva banda, l'empresa Pastifred ha emès un  comunicat  en el qual explica que la subrogació del control d’accés «és legal i que dels treballadors adscrits al servei, el promotor de la protesta és l’únic que s’hi ha negat». El text també exposa que «és fals que la subrogació respongui a una persecució sindical i assegura tenir un ampli suport entre la plantilla  de treballadors».