El PSC de Montblanc entra en escena amb una proposta al Parlament de Catalunya

Els socialistes emplacen al Govern a retornar «de nou» la gratuïtat del transport i dels menjadors escolars als municipis amb nuclis agregats de Catalunya

El primer secretari del PSC de Montblanc, Joan Manel Cabello, ha explicat aquest dijous que el grup parlamentari socialista ha presentat una esmena al Parlament de Catalunya que emplaça al Govern de la Generalitat a retornar «de nou» la gratuïtat del transport i dels menjadors escolars als municipis amb nuclis agregats de Catalunya, «com és el cas de Montblanc».

El flamant alcaldable dels socialistes a la Vila Ducal ha destacat que aquest és  un tema «molt important» per Montblanc ja que el municipi disposa de vàries pedanies. «Des de 2012, quan el Govern d'Artur Mas va aplicar la seva política de retallades al transport i als menjadors escolars moltes famílies s'han vist perjudicades per aquesta decisió, ja que han hagut d'assumir un sobrecost econòmic per aquests serveis essencials en el dia a dia de la realitat escolar dels seus fills.», ha assegurat Cabello.

El PSC remarca que des de la seva formació s'ha reiterat «en múltiples ocasions l'oferta al PDeCAT i als seus socis d'ERC» per assolir un gran acord de país per, diuen «aconseguir que tots els nens catalans tinguin garantides les seves necessitats alimentàries bàsiques  així com el transport escolar dels nuclis petits o agregats a les capitals de comarca».

«Hem assumit l'obligació de defensar els interessos dels veïns de la Conca de Barberà»

Referint-se a l'afectació política d'aquesta mesura a la capital de la Conca de Barberà, Cabello ha dit que «davant la paràlisi que ha vingut demostrant durant aquest mandat tant l'alcalde de Montblanc com el seu equip de govern els socialistes hem assumit l'obligació de defensar els interessos dels veïns de la Conca de Barberà també al Parlament. Per això hem demanat als nostres diputats que presentin aquesta esmena, ja que la solució a aquesta qüestió és responsabilitat de la Generalitat i no dels municipis que ja han hagut de fer mans i mànigues per fer front, per exemple, als impagaments del Govern durant aquests darrers anys.»

Finlament, el primer secretari del PSC a Montblanc ha recordat que «la Conca ha estat una de les comarques del país en patir una desinversió més gran durant els anys de govern de Mas, Puigdemont i Torra. No ens mereixem aquest despropòsit. Nosaltres també som catalans. Per això seguirem exigint a la Generalitat allò que ens correspon com a ciutadans d'aquest país. Ni més, ni menys».