Presentació del llibre

La Conca de Barberà publica el llibre 'Relats confinats', un recull de 10 experiències durant el confinament

La iniciativa, impulsada per l'Oficina Jove de la Conca de Barberà a partir d'una idea nascuda a Sarral, té per objectiu fer més amena la situació d'emergència sanitària

S'ha publicat el llibre 'Relats confinats', un recull de 10 contes escrits pels veïns i veïnes de fins a 7 pobles de la Conca de Barberà durant els mesos de confinament domiciliari. La iniciativa, impulsada per l'Oficina Jove de la Conca de Barberà a partir d'una idea nascuda a Sarral, tenia per objectiu fer més amena la situació d'emergència sanitària entre les  famílies de la comarca, en un període de temps durant el qual es va generar molta incertesa a causa de la Covid-19.

La proposta es va fer extensiva a la resta de municipis de la comarca, dels quals s'hi van adherir l'Espluga de Francolí, Montblanc, les Piles, Pira, Santa Coloma de Queralt i Vilaverd i entitats com el Casal de l'Espluga de Francolí i l'Associació de joves Queractiu.

El resultat ha sigut aquest recull de contes. Cada municipi participant ha seguit un procés de redacció diferent: des de convocar un concurs d'escriptura, fins a elaborar una redacció conjunta i plural d'un mateix conte. L'artista colomina, Laia Roca Trullols, ha captat l'essència dels relats amb les seves il·lustracions adaptades a la temàtica de cada relat.

El llibre 'Relats confinats' es va presentar oficialment dijous passat, dia 1 d'abril, a la Sala Recreativa de Sarral, en un acte que va acollir alguns dels autors dels relats inclosos en el llibre. Hi van assistir l'alcalde de Sarral, Santi Fornés; el conseller comarcal de Joventut, Ricard Miquel; la il·lustradora, Laia Roca i l'impulsor del projecte, Jaume Sanahuja.

El llibre es podrà descarregar de manera digital des del portal del Servei de Publicacions de la Universitat Rovira i Virgili.