nadal.espluga

L'Espluga de Francolí impulsa una quarantena d'actes per a les festes de Nadal

Hi haurà activitats esportives, familiars i infnatils des de l'1 de desembre de 2019 fins al 5 de gener de 2020

L'Espluga de Francolí celebrarà les festes de Nadal amb més de 40 actes. Les regidories de Ciutadania, Festes i Educació han treballat coordinadament per idear una programació que compta amb la col·laboració del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, la Diputació, el Departament de Treball de la Generalitat i amb la participació de més de 20 entitats i associacions del municipi.

L'home dels Nassos, el tió, el patge reial o l'arribada dels Reis d'Orient són actes habituals que se sumen a d'altres propostes familiars com l'activitat d'anar a buscar el tió, els tallers de manualitats nadalenques, el Casal de Nadal o l'activitat 'El tió ens explica els secrets del bosc'.  Per altra banda, també hi haurà activitats de caire cultural i formatives organitzades pel Museu de la Vida Rural, a partir de tallers per a treballar l'art medioambiental.

Pel que fa a les propostes esportives, destaquen el festival de patinatge i la Cursa de la Llufa. Altres propostes musicals com el concert de Sant Esteve o el concert de l'Escola Municipal de Música completen la programació nadalenca.

Un Nadal més solidari

Enguany, dins del programa d'actes s'han inclòs un seguit de propostes relacionades amb la Marató de TV3. En aquest sentit, la Unió de Botiguers i Empresaris de l'Espluga prepara una campanya emmarcada en el joc de l'amic invisible i, a més, la Biblioteca Ramon Muntanyola proposa activitats durant el mes de desembre.

Això no és tot, ja que algunes de les activitats serviran per recaptar fons per a la Riuada Solidària. Així, hi ha previst un partit d'Hoquei solidari i el concert del 20 de desembre amb artistes com Joan Rovira, Ítaca Band, Buhos, Porto Bello i Banda Neón.

Pessebre Vivent de l'Espluga de Francolí.
Pessebre Vivent de l'Espluga de Francolí. | Gerard Bosch

Un Pessebre Vivent bianual

Un dels principals esdeveniments de Nadal de l'Espluga és el  Pessebre Vivent que es representarà els dies 26, 27, 28 i 29 de desembre. És una escenificació de la història nadalenca amb figures humanes estàtiques, amb una recreació dels antics carrers i cases de l'Espluga medieval. Enguany, el pessebre compta amb una quarantena d'escenes, oficis i vida social, i prop de 150 figurants.

Les entrades anticipades es posen a la venda l'1 de desembre a l'Oficina de Turisme, al web del pessebre i a l'app 'Pessebres Vivents'. L'entrada inclou 2x1 als museus de l'Espluga i al Museu del Pessebre de Montblanc, i els beneficis obtinguts de la representació també seran per Riuada Solidària.