Pla general de l’equip de govern de l’Ajuntament de Montblanc amb el portaveu del grup municipal del PSC, Joan Manel Cabello.

Gran canvi: l'Ajuntament de Montblanc rebaixa el romanent de tresoreria negatiu

L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, destaca que la situació econòmica de l’Ajuntament és, a hores d’ara, molt bona

L’Ajuntament de Montblanc elevarà a ple la modificació del tancament pressupostari dels comptes del 2021. El nou document, elaborat per l’interventor de l’ens municipal, rebaixa, de manera considerable, el romanent de tresoreria negatiu que inicialment es situava en -1.014.172,18 i que ara està en 60.447,30 euros.

Aquest canvi substancial, que avui ha estat presentat per l’alcalde de Montblanc i regidor d’Hisenda,  Josep Andreu, és fruit, en bona part, del canvi d’interpretació comptable de les dues pòlisses de crèdit que té l’Ajuntament de Montblanc.

Si bé, fa uns mesos es va incloure com a resultat negatiu els 500.000 i els 600.000 euros que té concedits l’Ajuntament de Montblanc en concepte de pòlisses de crèdit, a hores d’ara, el tancament econòmic no ha imputat aquests diners, ja que a 31 de desembre del 2021 les pòlisses no havien estat utilitzades i per tant el saldo de les dues pòlisses era de zero.

«La situació és bona»

L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, explicava avui que la revisió dels comptes del 2021 també ha permès situar la ràtio de l’endeutament municipal en el 25,67 per cent i l’estalvi dels comptes del 2021 fixar-lo en 1.163.505,03 euros.

És per aquest motiu que l’alcalde posava l’accent en assenyalar «la situació  econòmica de les finances municipals és molt satisfactòria» mentre afegia que «hem donat un gir Copèrnic als comptes i les montblanquines i els montblanquins han d’estar satisfets: paguem als nostres proveïdors més aviat que mai; fem front als compromisos amb molta rapidesa i les finances municipals estan totalment sanejades. La situació és bona».

Donada la situació econòmica actual, l’equip de govern de l’Ajuntament de Montblanc està estudiant com es pot repercutir a les montblanquines i els montblanquins; uns beneficis que podrien traduir-se en les  ordenances fiscals del 2023.