Imatge d'una plaça de Sarral sota els porxos

L'Ajuntament de Sarral implanta rebaixes d'impostos per incentivar la sostenibilitat

L'impost de vehicles a motor és un dels apartats on s'apliquen incentius

L'Ajuntament de Sarral ha aprovat les ordenances fiscals  per l'any 2022. En línies generals, els principals impostos que recapta el consistori mantenen el nivell contributiu. És el cas de l'Impost de Bens Immobles (IBI), l'Impost d'Activitats Econòmiques (IAE), i taxes com la de la recollida de brossa. La gran novetat és que s'introdueixen bonificacions amb l'objectiu d'incentivar la sostenibilitat davant l'emergència climàtica.

Pel que fa a l'IBI, les noves ordenances estableixen una bonificació del 30% de la quota als béns immobles que tinguin instal·lacions d'autoconsum  amb energia solar fotovoltaica, eòlica, aerotèrmica i geotèrmica.

En el cas concret dels habitatges plurifamiliars que tinguin una  instal·lació fotovoltaica d'autoconsum per subministrar electricitat als elements comuns, la bonificació serà del 5%. La instal·lació ha d'estar legalitzada i acreditada per la Generalitat. El termini d'aplicació de la bonificació no podrà excedir els tres anys. L'IBI també manté la bonificació per a les famílies nombroses (3 descendents) del 50% de la quota.

L'impost de vehicles a motor és un altre dels apartats on s'apliquen incentius a l'ús de les energies menys contaminants. Així, es bonificaran durant un període màxim de tres anys, amb el 50% de la quota, els vehicles de motor elèctric, els bimodals (elèctric i gasolina) i també els de gas natural o biogàs.

Els vehicles més vells de 25 anys i els històrics gaudeixen d'una  bonificació del 100% de l'impost. D'altra banda, el consistori està acabant d'instal·lar un punt de recàrrega per a cotxes elèctrics, que en breu estarà en marxa, al carrer 1 d'Octubre, al costat de la plaça del Mercat.

Alguns increments

Les ordenances per a l'any vinent també inclouen alguna pujada. Concretament, el rebut de l'aigua pujarà un 9%, un increment força menor a l'experimentat pel preu que el municipi paga a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). També s'incrementa, en dos euros mensuals, la quota de soci del pavelló poliesportiu, que recentment ha incrementat en tres la ja extensa oferta d'activitats, sumant-hi a més una nova pista de pàdel i millores en els serveis.