Zona on hi havia el celler Rendé Masdeu a l'Espluga de Francolí.

Reclamen factures de llum i telèfon de línies que ja no existeixen a afectats per la riuada a l’Espluga

Segons denuncien, s’estaria cobrant el mes de novembre en establiments com el desaparegut restaurant El Celler, arrasat pels aiguats del 22 d’octubre

Si s’intenta trucar al restaurant El Celler de l’Espluga de Francolí, des de l’altra banda del telèfon no se sent cap senyal. La línia es va donar de baixa fa algunes setmanes, quan el restaurant va desaparèixer completament després que se l’emportés la riuada del 22 d’octubre.

D’aquest establiment, situat a la vora del Francolí, no en va quedar res. Ara, dos mesos després, les companyies Movistar i Endesa, seguirien reclamant factures a la propietària,  tot i haver donat de baixa les línies de llum i telèfon després del desastre.

Actualment, sense ingressos, han de fer front a deutes i crèdits que ascendirien a 170.000 euros, segons va explicar fa uns dies a TV3 Dana Sandescu, propietària del restaurant El Celler juntament amb la seva filla.

No obstant això, fonts d'Endesa, afirmen a TarragonaDigital que  no s'ha rebut cap reclamació per part d'aquest restaurant i que ni tan sols consten com a clients de la companyia elèctrica. 

Arran denuncia la situació a través de les xarxes

Per la seva banda, el col·lectiu Arran Conca de Barberà, s’ha fet ressò d’aquesta situació a través de les xarxes socials,  apuntant que podria haver-hi més negocis o particulars afectats. Tot i això, des de l'Ajuntament de l'Espluga, afirmen que no tenen constància de cap més cas o, com a mínim, ningú més ho ha fet saber al consistori, ja que no es tracta d'un tema de competència municipal. 

«Els miserables de Movistar i Endesa segueixen reclamant factures de línies que han desaparegut a persones que  han perdut el seu espai de treball a la riuada del 22 d’octubre de 2019 a la Conca de Barberà.  El poble amb la Riuada Solidària VS les elits saquejadores de l’IBEX 35», han afirmat contundentment des d'Arran a través de Twitter.

Una de les vies d’esperança per als que ho han perdut tot després dels aiguats és la solidaritat. El col·lectiu Riuada Solidària, nascut a l’Espluga de Francolí i a Montblancsegueix recollint donatius per ajudar els damnificats d’aquests dos municipis, a banda de les diverses activitats que han realitzat, com la Riumuntada. Precisament, avui 31 de desembre és el darrer dia per a fer aportacions i donar un cop de mà.