Biblioteca de l'Espluga

La Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola de l'Espluga premiada pel projecte Viu un llibre

Ha estat reconeguda com l'equipament més actiu del país en llengua catalana d'aquest projecte

La Biblioteca de l'Espluga de Francolí ha estat la impulsora del projecte Viu un llibre al municipi. Hi participen els clubs de lectura de l'equipament municipal i els alumnes de tercer i quart d'ESO de l'Institut Joan Amigó. Ara, la Biblioteca Pública ha estat reconeguda com l'equipament més actiu en el qual ha obtingut un triple reconeixement; la primera posició de participació en llengua catalana, la segona posició en llengua castellana i la segona posició en llengua anglesa. Per altra banda, dins del Club de lectura juvenil Imagiteca la Lua Altarriba Palau ha guanyat un premi a nivell de Catalunya per ser la persona més participativa al fòrum d'autor aquest trimestre.

Viu un llibre és una iniciativa del Departament de Cultura, que proposa als nois i noies d'entre 10 i 16 anys llegir i compartir la creació d'un llibre mitjançant una plataforma digital que innova en el procés de millora de la comprensió lectora i de la capacitat creativa. En concret, la plataforma és Fiction Express, de l'empresa catalana Boolino, de la qual destaca que permet compartir la creació d'un llibre amb un autor o autora reconeguts dins el panorama literari juvenil. 

Des de la Biblioteca s'agraeix al professorat i a l'alumnat la participació i interès en aquest projecte que a banda de fer possible l'obtenció d'aquesta distinció també ha contribuït al foment i gaudi de la  lectura. Una iniciativa que rep el suport de la regidoria de cultura de l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí, i del Servei de les Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, que treballen per acompanyar les iniciatives de biblioteca municipal.