Persones tallant una cinta en una fira

La Fira Agrícola i Industrial de Sarral clou amb rècord d'expositors

Durant la fira també es va celebrar una degustació de vins i caves locals

Sarral va cloure, amb èxit, la tradicional Fira Agrícola i Industrial. El certamen és una de les fires històriques de la comarca. Enguany va registrar rècord de d'expositors, mig centenar. La corporació municipal, presidida per l'alcaldessa Victòria Cañís, juntament amb la presidenta del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Carme Pallàs, van inaugurar el recinte amb la tallada de la cinta.

Una estona abans, Pallàs  havia estat rebuda a l'Ajuntament de Sarral, on va signar el llibre d'honor. La inauguració també va repartir l'esmorzar del firaire. L'acte celebrat al passeig del VIII Centenari va comptar també amb la participació dels representants de les entitats que a més tenien estand.

Durant la fira es va celebrar una degustació de vins i caves locals. Es van fer més de 200 degustacions de la producció dels tres cellers participants: la Cooperativa Agrícola  de Sarral, Rosa Maria Torres i Gerida Viticultors. Entre altres activitats del matí i migdia de fira a la plaça del Padreny es va celebrar una concentració de motos clàssiques.

L'afluència de visitants a la fira ha estat molt gran, en sintonia amb tot el pont. «Estem molt contents, perquè la participació sobretot dels veïns i veïnes, en les activitats programades tant durant la fira com les jornades anteriors ha superat fins i tot les nostres expectatives. Alguns espectacles, com ara les projeccions de pel·lícules antigues o els tallers per a la canalla hem hagut de doblar sessions», explica l'alcaldessa, Victòria Cañís.

Entre els actes amb més èxit de participació, la nit de música dels anys 80 i 90, a càrrec del DJ Moya, que es va allargar fins a les 5 de la matinada. Va aplegar tant al jovent com a persones de mitjana edat per ballar. L'espectacle de dissabte, amb la maga Melanie, va reunir un centenar de persones.

També va tenir molt bona acollida l'encesa de llums de Nadal pels carrers principals de la vila, en la qual el consistori va repartir dolços elaborats pels  forns sarralencs i cava gentilesa de la cooperativa agrícola.

El dilluns es va encetar amb un taller de circ matinal, a càrrec de la companyia Àcrata. A la tarda, també molt bona assistència a la xerrada del president del Banc d'ADN de Desapareguts de la Guerra Civil, Roger Heredia, qui va explicar les polítiques de recuperació de la memòria històrica que ha engegat Catalunya, i que va incloure la projecció del documental «Entre Pàndols i Cavalls».