Camí de Montblanc

Executades les obres de rehabilitació del camí Blau del Francolí a Montblanc

El tram va de l'annex del riu Francolí i connecta diferents punts emblemàtics de Montblanc

Els aiguats de l'any 2019 van esborrar del mapa els camins propers al riu Francolí que relligaven bona part del terme municipal de Montblanc, des de la Font de Ceba fins a la Sallida. Per aquest motiu, en aquestes darreres setmanes s’estan fent treballs de recuperació i arranjament d’aquest camí natural, En concret, de l'annex del riu Francolí i que connecta diferents punts emblemàtics de Montblanc com el pont de les bruixes, la font de Ceba, l’entorn del Pont Vell o l’aiguabarreig dels rius Francolí i Anguera, a la zona humida de  la Sallida.

A més, aquest camí saludable situat en una de les zones més planes del terme, connecta amb altres vies rurals que faciliten accessos a finques, vinyes i senders de gran recorregut. Una de les zones on s’han millorat més substancialment els entorns, ha estat al Molí del Pas que s’han condicionat els accessos i millorat les connexions amb el polígon Fontanet Tres Eres.

El 22 d'octubre de 2019, una gota freda va descarregar més de 200 litres per metre quadrat a diversos punts de les comarques de Tarragona, principalment al Baix Camp i de la Conca de Barberà, assolint registres de fins a 267 litres a Prades.

Les fortes tempestes van caure en poques hores i van provocar situacions caòtiques a Cambrils,  Montblanc i a l'Espluga de Francolí. Una persona ha mort i quatre més encara estan desaparegudes a la Conca de Barberà. Rieres desbordades, inundacions, un celler i un restaurant engolits per la pluja a més de desperfectes importants a diversos municipis de La Conca de Barberà i de la Costa Daurada són alguns dels efectes devastadors d'aquests aiguats que hom compara amb els aiguats que es van viure al 1994.