Obres al carrer Sant Joan de Sarral

Sarral renova el carrer Sant Joan, una de les principals vies del nucli antic

Es tracta d'un dels carrers més llargs del nucli antic i sota del paviment no s'hi havia actuat des de feia molt de temps

Aquests dies, el carrer Sant Joan de Sarral  està aixecat per tal de posar, de nou, el clavegueram, el sistema de pluvials i la xarxa elèctrica que connecta amb els habitatges. Es tracta d'un dels carrers més llargs del nucli antic i, com a la resta, sota el  paviment  no s'hi havia actuat feia molt de temps. L'alcalde de Sarral,  Jaume Fornés, explica que a mesura que ens ho permeti el pressupost, s'aniran renovant tots els serveis i el paviment dels carrers. «Quan en 80 anys no s'ha fet res de res, sota terra comencen els problemes que acaben a les cases del veïnat, com ara fuites, i quan vam arribar al govern vam decidir que, en lloc d'anar posant pedaços, el què és imprescindible és fer-ho tot de nou», explica. Afegeix que «són diners que no es veuen, perquè estan enterrats, però necessaris perquè el dia a dia funcioni amb garanties de seguretat  i eficiència».

Les obres del carrer Sant Joan s'han fet en dues fases, que s'executen ara alhora. Una és la que va des del carrer Major al carrer Hospital, i té un cost de  47.000 euros, dels quals els ajuts de la Diputació de Tarragona en cobreixen 30.000 euros. L'altra fase correspon al tram que va des del carrer Hospital fins al raval de Sant Joan i té un cost de  34.000 euros, dels quals 11.000 euros finança el PAM. Les obres no tenen cap cost directe pels veïns del carrer afectats. Un cop renovats els serveis es calcula que a partir de la setmana que ve s'iniciarà la pavimentació. L'obra estarà enllestida a finals de maig. Pel juny, l'Ajuntament de Sarral té intenció de fer el mateix amb el carrer Narmes i, abans d'acabar l'any, amb el carrer Hospital.

Font de l'ermita dels Sants Metges

Per altra banda, aquesta setmana també s'ha canviat la canonada que portava l'aigua a la font de l'ermita dels Sants Metges. La font és de grans dimensions i es calcula que va ser construïda fa més de tres segles. Fa temps que no engolia l'aigua i quedava mig inundada. L'Ajuntament ha perforat el terreny per buscar el problema i s'ha trobat la canonada completament inutilitzada per les arrels dels arbres que l'envolten, a causa de la falta de manteniment al llarg dels anys.