El Pont Vell de Montblanc.

Inicien l'arranjament de les séquies i peixeres de Montblanc malmeses pels aiguats de 2019

En breu també es procedirà a la reparació dels ponts malmesos

L’aiguat del 22 d’octubre  de  2019va tenir greus afectacions a les hortes de Montblanc i totes elles van quedar greument afectades i, en alguns casos, pràcticament desaparegudes. A dia d'avui, algunes de les hortes s’han pogut arranjar, gràcies a l’esforç de les comunitats de regants i ajudes més puntuals de l’Ajuntament, com les hortes de la Parellada o la Sallida. En canvi, altres com les hortes Sobirana o del Llorac han quedat sense poder-se rehabilitar.

Les hortes formen part del paisatge  de Montblanc, tot l’entorn dels  rius Francolí i Anguera presenten aquesta tipologia de sòl característic. En aquest sentit, les gestions realitzades per l’Ajuntament de Montblanc amb la Conselleria d’Agricultura permetran poder arreglar les séquies i peixeres que encara es troben en mal estat.

La consellera Teresa Jordà ha comunicat al consistori montblanquí que es posarà en contacte amb la Delegació del Govern a Catalunya per demanar que encarreguin a TRAGSA la restauració de les séquies  i peixeres afectades i que queden pendents de  reparar. Així doncs, durant els propers mesos es procedirà a la recuperació d’aquests espais, com també s’iniciarà, en breu, la recuperació dels ponts malmesos o desapareguts.