Tricicle dels comerciants de Montblanc

Els comerços de Montblanc repartiran les compres a domicili amb un vehicle eco-sostenible

A dia d'avui es compta amb 32 comerços adherits a la iniciativa

Avui divendres 5 de juny, s'ha presentat el nou  servei  de repartiment  de compres a domicili  del comerç  de proximitat de Montblanc. Es tracta d'una prova pilot que ha impulsat l'Ajuntament de Montblanc i que es realitzarà amb un tricicle elèctric, per tal de guanyar en sostenibilitat.

L'aposta pel servei  arriba just després del confinament  pel coronavirus i encara amb diverses mesures sanitàries en vigor. Aquest repartiment a domicili permetrà que molts establiments que han començat a oferir aquesta opció durant el confinament, puguin seguir-ho fent encara que es vagin normalitzant els hàbits de compra. D'entrada, el servei entra en funcionament en fase de proves durant aquest mes de juny i repartirà les compres durant les tardes de dimarts a divendres. Cada servei té un preu d'entre 1,75 i 2 euros que cada establiment decidirà com s'aplica tenint en compte, o no, l'import de les compres dutes a terme.

La iniciativa s'ha presentat aquest matí, i ha comptat amb la regidora de comerç, Carme Pallàs, i amb Victòria Mateu, membre de la junta de la Unió de Botiguers i Comerciants de Montblanc. D'altra banda, la regidoria de comerç treballa en una campanya  de dinamització que entrarà en funcionament just després de la prova pilot del repartiment a domicili. Es tracta d'un conjunt d'accions que es posaran a disposició de tots els establiments montblanquins que s'hi vulguin sumar. Si bé, aquesta campanya compta amb el suport i la complicitat de la Unió de Botiguers i Comerciants de Montblanc, també estarà oberta als establiments que no pertanyin a l'entitat.

Aquesta campanya, que es pot allargar fins a la tardor, se centrarà a fer visible l'activitat comercial a través d'accions molt vistoses i milers de regals i vals de compra per als clients. Les accions s'han dissenyat tenint en compte només proveïdors locals i els recursos destinats als premis d'aquesta iniciativa també s'invertiran 100% en els comerços de la vila. Ambdues accions, tant el servei d'eco-repartiment a domicili com la campanya de dinamització es coordinen des de la regidoria de comerç, en complicitat amb  Concactiva i amb el suport tècnic del programa Treball als Barris subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya.