L'església de Sarral enmig d'algunes cases del poble.

Sarral viurà un repte solidari amb ascensions durant 12 hores seguides al Cogulló

Es recaptaran fons per la Fundació Noelia, destinats a trobar cura a la distròfia muscular congènita per dèficit de col·lagen, una malaltia minoritària

Demà dissabte dia 1 de maig,  Sarral celebrarà un repte solidari. L'acte, organitzat pel col·lectiu Km Solidaris, tracta d'una pujada al cim més emblemàtic del terme, el  Cogulló (881 metres d'altitud). La pujada té un desnivell positiu de  460 metres, i la intenció és acumular al llarg de 12 hores 75 ascensos i descensos. Hi haurà participants que pujaran diverses vegades i altres un sol cop, però el repte és que sempre hi hagi persones en el trajecte, que estarà senyalitzat i condicionat. 

El punt de sortida és l'alberg  de Sarral, des de les 7.00 h del matí i fins a les 19.00 h de la tarda. Les inscripcions es formalitzaran al mateix lloc i tindran un cost de  5 euros, que aniran directament a la causa solidària.

Ricard Miquel, que és regidor d'Esports de l'Ajuntament de Sarral, explica que «la intenció de l'equip organitzador és repetir cada any la iniciativa, tot destinant els diners del recapte a una fundació diferent. Enguany és la  Fundació Noelia perquè en coneixem el cas directament, ja que la Noèlia és filla de Cabra del Camp. Des de Km Solidaris volem que esport, treball solidari i territori vagin de la mà».

Diners per a la recerca d'una cura

La presidenta de la fundació, Noèlia Canela, explica que «aquest repte ens va molt bé, perquè normalment els fons els obtenim a través de l'organització d'actes lúdics i també de donatius, i amb la Covid-19 ha quedat força aturat». Els diners, també els del repte de Sarral, es destinen a dues línies de recerca per mirar de trobar una cura a la distròfia, de l'Hospital Sant Joan de Déu i a un centre dels Estats Units. El fill de Canela, l'Adrià, en va ser diagnosticat als tres anys. «La malaltia provoca afectacions motores i cognitives greus a tot l'organisme i és degenerativa. No té cura i sols es fan tractaments de fisioteràpia, però hi ha molts nens que deixen de caminar molt aviat».

Al repte hi donen suport, amb una aportació de 200 euros, cadascuna: Ajuntament de Sarral, Europastry, Construccions Mateu, El Teler, Autocomarques SA, Cooperativa Vinícola Portell, Portermic SA, Metalperfil SA, Artesania Moreno. I també ajuden amb productes pel repte: Rosa Maria Torres, Trops Suport, Bonaigua Shop, Electròniques Serret i Garcia Vicenç.