Residència artística de la companyia Ambae.

Les Piles comença a gaudir del festival Danseu amb les residències artístiques de diverses companyies

Es tracta d’una de les noves apostes d’enguany. Des d'aquest dilluns els artistes poden desenvolupar el seu procés creatiu a les instal·lacions del poble

Les Piles de Gaià es converteix des d’aquest dilluns i per setè any consecutiu, en capital de la dansa en el marc del Danseu Festival. Un esdeveniment ja consolidat i que aposta per la dansa a través de la formació, la creació i la consolidació de nous públics per la dansa, els tres eixos de treball del festival.

La programació oficial començarà aquest divendres i s’allargarà tot el cap de setmana, però aquests dies previs el municipi ja respira dansa, ja que s’està duent a terme, per primer cop, un programa de residències artístiques on les companyies poden fer el seu procés creatiu en les instal·lacions cedides pel poble.

En les residències es creen produccions que s'estrenaran pròximament

Aquest nou programa de residències porta com a títol ‘Al Camp’ amb l’objectiu de generar un espai de recerca i creació per a companyies i artistes vinculats a la dansa i al moviment. S’ofereix doncs un espai de treball però també es posa la mirada en la projecció del festival Danseu al teixit cultural català, esdevenint col·laborador de produccions que s’estrenaran als circuits de dansa i arts escèniques durant les temporades vinents.

Les companyies que formen part d’aquest primer programa de residència són Ambae, LaBuena Compañía, IN-MOTUS i la Taimada.  En aquest context, cal destacar que el festival segueix apostant per crear sinergies al llarg del temps amb diferents formacions.

De fet, LaBuena Compañía ja ha estat al festival durant les darreres edicions i la Taimada ho ha fet en format formació, creació, espectacle i aquest any, a més, en residència i amb la primera coproducció on participa el Danseu.

Durant aquesta setmana, les 4 companyies estaran treballant en les seves noves peces a l’espai únic de treball que ofereix les Piles. A més, també es compta amb un espai cedit per l’Ajuntament de Sarral. Aquests primers dies de dansa serviran per obrir boca al que arribarà aquest cap de setmana, del 9 a l’11 d’agost en format de festival familiar i espectacles.