Assistents a la roda de premsa

Respira Montblanc: 35 experiències per un públic que vol el contacte amb la natura

Entre el 20 i el 22 de maig, la capital de la Conca de Barberà acollirà l'esdeveniment

Entre el 20 i el 22 de maig, la capital de la Conca de Barberà acollirà el Respira Montblanc Festival. Es tracta d'una nova proposta turística creada des de l'associació Respira Montblanc, que aglutina a allotjaments turístics, de restauració i d’activitats turístiques de la vila i també la Conca de Barberà.

El projecte ofereix un total de  trenta-cinc activitats ben diverses, adreçades a un públic molt variat que busca experiències singulars en contacte amb la natura i l’entorn verd que té la capital de la Conca de Barberà i les veïnes poblacions de Barberà de la Conca, Blancafort i Vilaverd.

La presidenta de l'associació explica que el  nou festival  de Montblanc «és també una porta oberta a la divulgació de tots i cadascun dels productes que s’oferten des del sector privat». És a dir, és una aposta per fomentar-ne la divulgació arreu i també entre els montblanquins.

Per la seva banda, la regidora de Turisme de l’Ajuntament de Montblanc, Núria Besora, assegura que Respira Montblanc «és fruit del treball conjunt  entre la iniciativa pública i la privada, un camí iniciat en col·laboració entre els  agents turístics  que, de ben segur, tindrà una resposta positiva per part dels visitants de la vila».

Les activitats

Les activitats de Respira Montblanc Festival arrenquen aquest divendres i s’allargaran fins diumenge, tot i que s’ha programat un acte central conjunt per dissabte 21 a partir de les 18.00 h i fins a les 21.00 h. Consistirà en un tast dels  cinc cellers  que integren el projecte: Carlania Celler, Gerida, Josep Foraster, Mas de la Sabatera i Vins de Pedra, degustacions gastronòmiques amb Fet a la Conca, i la sessió musical Cara B, gira el món i gira el plat amb Alexandre Bonanit.

La reserva i compra d’activitats s’ha de formalitzar a través de codetickets i trobareu tota la informació detallada a la pàgina web de l'associació. 

Un nou impuls

L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, explica que Respira Montblanc Festival és un nou producte que complementa l’important  oferta turística que té la vila «gràcies als projectes de rehabilitació del patrimoni hem fet un pas endavant esdevenint una de les ciutats medievals de referència al país i ara, amb aquest nou festival obrim la porta a un nou segment de públic. Vull donar les gràcies a l’Associació i a la regidoria i oficina de Turisme de Montblanc».