Imatge del tren que ha descarrilat a Vilaverd, amb diversos efectius dels Bombers

Restablert el trànsit ferroviari després del descarrilament d'un tren a Vilaverd

Els operaris d'Adif han treballat 68 hores ininterrompudament per reparar els danys causats arran de l'incident

Les línies de Rodalies R14, R15, R16 i R17 ja tenen el servei normalitzat amb una recuperació progressiva d'horaris habituals després del descarrilament d'un tren de mercaderies el passat dijous a Vilaverd.

L'incident a la Conca de Barberà ha causat problemes durant alguns dies en el tram comprés entre la Plana de Picamoixons-Montblanc. Adif ha restablert la circulació de trens després de reparar els danys causats.

L'incident es va produir al punt quilomètric 64,400 i va causar danys en un tram de 104 metres de longitud i també als sistemes d'electrificació i senyalització. Els operaris han treballat durant 68 hores, de forma ininterrompuda, per reparar els danys.

En concret, s'ha substituït 174 travesses monobloc de formigó, quatre pals d'electrificació danyats i s'han reposat tots els elements de la catenària afectats.

Prèviament a aquestes actuacions, Adif va utilitzar dues grues de gran tonatge per retirar els vagons, vehicles i maquinària accidentada en el descarrilament del tren Continental Rail. Aquesta tasca va acabar dissabte.

En les pròximes jornades, es faran treballs complementaris de soldadura de carrils i la segona anivellació, així com el condicionament de l'entorn, els quals no afectaran la circulació ferroviària.