Foto d'un got d'aigua.

Dràstica decisió a Passanant i Belltall: L'abastiment d'aigua potable, al límit

L'ajuntament començarà a aplicar restriccions a partir d'aquest dissabte per l'increment de població al municipi

L'Ajuntament de Passanant i Belltall tallarà el subministrament d'aigua potable als domicilis des d'aquest dissabte, de set de la tarda a set del matí. El consistori ha pres la mesura a causa de la sequera, segons ha informat a través d'un ban als seus habitants. Des del passat 2 d'agost el municipi s'abasteix amb camions cisterna, però per l'increment de població en els diferents nuclis els tècnics municipals han comunicat la impossibilitat de donar el servei de manera continuada.

En aquest sentit, el municipi fa dies que utilitza camions cisterna per garantir l’aigua de boca. La baixada de reserves del pou de Saladern ha obligat a prendre aquesta mesura preventiva en un context de sequera generalitzada.

Els costos derivats d’aquesta proposta seran assumits per fons propis municipals, així com subvencions de la Diputació de Tarragona i ajudes de l’ACA. Ara com ara, el subministrament està assegurat gràcies als dipòsits municipals, però davant la previsió de manca d’aigua, no es descarten futures  restriccions. En declaracions, l’alcalde, Magí Ninot, ha assenyalat que el pou està «molt ben gestionat i que altres anys ha aguantat perfectament»

Segons Ninot, aquest any és excepcional i posa al límit els recursos hídrics del municipi, que té experiència en gestionar la manca d’aigua amb l’arribada de l’estiu. Davant d’aquesta situació, el batlle considera que el projecte de connexió del poble a la xarxa d’aigua del Consorci d’Aigua de Tarragona (CAT) és una obra vital.

Actualment, queda pendent executar els treballs de connexió, amb els quals el poble passaria a tenir dos punts d’abastiment d’aigua, d’una banda els recursos propis i de l’altra, la xarxa del CAT.