Imatge de la revifalla a l'incendi de la Conca de Barberà després que els Bombers hagin extingit les flames

Revifa un gran incendi a Catalunya (i tanquen 4 espais per risc de nous focs)

Cremen 1.000 metres quadrats en una revifada a l'interior del perímetre de l'incendi de la Conca de Barberà i l'Anoia

Els bombers han apagat aquest dimarts a la tarda una revifada de l'incendi de de la Conca de Barberà i l'Anoia. El cos ha rebut un avís que hi havia una columna de fum a la zona de l'Agulla Grossa, a Santa Maria de Miralles (Anoia).

Com que es tracta d'una zona força inaccessible, s'ha demanat reforçar el servei amb un helicòpter. En total, s'han cremat 1.000 metres de sotabosc de dins del perímetre del foc i s'ha remullat l'espai per evitar l'aparició de noves flames.

A dos quarts de set de la tarda l'han apagat. Quatre dotacions terrestres controlen la zona. L'incendi, que es va controlar el 26 de juliol després de cremar unes 1.700 hectàrees, no s'ha donat per extingit davant el risc per les altes temperatures a partir d'aquest dimecres.

Risc d'incendi en 4 punts de Catalunya

Els Agents Rurals tancaran els accessos al Parc Natural de la Muntanya de Montserrat i al Parc Natural de la Serra de Montsant. També a l’Espai Natural Protegit del Montmell-Marmellar, la Serra de Montsec i la Baronia de Rialb davant l'onada de calor, que provocarà un alt risc d'incendi forestal.

El cos d'Agents Rurals reforçarà la vigilància durant l'episodi, que està previst que s'allargui com a mínim fins diumenge. Concretament, a partir de la propera mitjanit, s'activarà el nivell 3 del Pla Alfa a 279 municipis de 24 comarques, on queden suspeses totes les activitats que suposin un risc d'incendi forestal.

Crida a extremar les precaucions

Els Agents Rurals fan una crida a extremar les precaucions davant d’un dels episodis amb més perill d’incendi forestal dels últims anys. Les temperatures extremadament altes que viurà Catalunya els propers dies conjuntament amb uns valors d’humitat relativa molt baixos.

Generaran un episodi de perill d’incendi forestal molt alt o extrem -especialment a la zona de Ponent i la Catalunya Central-, un dels més elevats des de l’any 2003.

Els Agents Rurals reforçaran el dispositiu de prevenció d’incendis forestals. També augmentaran la vigilància als espais naturals protegits on s’ha activat el tancament d’accessos per tal de fer complir les restriccions d’accés i la normativa de prevenció d’incendis forestals.

El cos recorda que està totalment prohibit fer foc en zones forestals i el seu entorn i demana que s’evitin activitats de risc al medi natural. El 90% dels incendis forestals són conseqüència de l’activitat humana, sigui per imprudències o per accidents.Per prevenir la propagació d’incendis forestals, també s’ha demanat als pagesos i a les ADF que es llaurin els perímetres dels camps de cereals. Especialment els que són propers a zones amb habitatges i vies de comunicació com carreteres o pistes forestals.