Presentació de la 'Riumuntada'.

Riuada Solidària programa un potent cap de setmana d'activitats per ajudar els afectats pels aiguats

Sota el nom de ‘Riumuntada’, s’han programat una vintena d’activitats del 22 al 24 de novembre com una gran ‘performance’ i un gran concert amb Buhos, Portobello, Itaca Band i Banda Neon

Del 22 al 24 de novembre l’Espluga de Francolí viurà un cap de setmana festiu i cultural ple d’activitats, però amb una finalitat molt clara: recaptar fons per als afectats pels aiguats del 22 d’octubre. Es tracta d’una iniciativa impulsada pel col·lectiu ciutadà Riuada Solidària  que ha elaborat un extens i potent programa per acollir el màxim nombre de gent possible i que combinarà música, gastronomia, xerrades o esport.

Com a activitat destacada i que, d’alguna manera centra l’esperit d’aquesta programació, el diumenge 24 de novembre a les 12.00 tindrà lloc una ‘performance’ que requerirà de col·laboració ciutadana.  És per això que es fa una crida per a participar en aquesta trobada.

Els assistents hauran d’estar a les 11.00 a Drac Actiu, on se’ls explicarà què han de fer. Prèviament hauran d’haver comprat un paraigua blau que es vendrà a les carpes informatives i que serà un element clau per a l’activitat. «Necessitarem unes 500 persones, per això fem una gran crida a la participació», ha explicat Ermínia Martí, des de la Riuada Solidària. Es preveu que la gent avanci com una riuada humana, tot i que no s'han avançat més detalls, ja que hi haurà elements sorpresa. 

Entre l’extensa programació, destaquen també una taula rodona sobre canvi climàtic amb la presència de Tomàs Molina, que es farà el 22 de novembre a les 18.30 hores al Museu de la Vida Rural, un vespre musical amb Roba Estesa, Joana Serrat o Joan Reig Trio el dissabte 23, una fira de vins, un dinar popular o una sessió de ioga.

Per a la majoria d’activitats es demana un donatiu mínim de 3 euros excepte en alguns casos, com el concert o el dinar popular que el donatiu mínim és més elevat, ja que, tal com recorden des de la Riuada Solidària «darrere d’aquest programa festiu hi ha l’objectiu d’ajudar als damnificats».  Algunes de les activitats, a més, requereixen inscripció prèvia.

Concert de luxe el 20 de desembre

Més enllà del cap de setmana de la ‘Riumuntada’, pel dia 20 de desembre s’ha programat un gran concert solidari que porta un cartell de luxe amb els grups Buhos, Portobello, Itaca Band i Banda Neon al pavelló del Casal de l’Espluga, que actuaran sense cobrar, ja que la recaptació anirà íntegrament cap a la Riuada Solidària.

L'Espluga de Francolí.
La zona afectada de l'Espluga de Francolí, aquest dijous al matí. | Júlia Giribets

D’altra banda, i com ja s’havia anunciat, el dia 1 de desembre hi ha previst un partit d’hoquei benèfic entre la selecció catalana i el Casal de l’Espluga.  

Tota aquesta programació s’ha pogut dur a terme en poc temps i gràcies a una allau de propostes que han arribat als organitzadors. «Ens hem hagut d’organitzar en comissions per poder canalitzar-ho tot, ha estat tot un repte poder encabir-ho en tan poc temps», ha dit Roger Òdena, portaveu de Riuada Solidària.

A més, en aquestes setmanes, són moltes les entitats i col·lectius que s’han solidaritzat amb els afectats pels aiguats  i Riuada Solidària manté obert un número de compte per continuar aconseguint aportacions.

La Riuada Solidària de Montblanc agafarà el relleu el cap de setmana següent

Per altra banda, el cap de setmana després de la celebració de la ‘Riumuntada’ a l’Espluga de Francolí, continuaran les activitats solidàries, però aquest cop a Montblanc. El col·lectiu ciutadà Riuada Solidària, que també s’ha constituït a la capital de la Conca de Barberà, està preparant  també diverses activitats per al darrer cap de setmana de novembre i que properament es donaran a conèixer.

A més, el ple de l’Ajuntament de Montblanc ha aprovat aquest dimecres una moció de tots els grups municipals  per ajudar els damnificats pels aiguats.