Roser Capdevila en un estudi de la ràdio

La il·lustradora Roser Capdevila serà la Vidriera d'Honor del Vitrum de Vimbodí i Poblet

L'escriptora rebrà aquesta distinció el diumenge 3 d'octubre al migdia

Roser Capdevila, la «mare» de les Tres Bessones més famoses dels contes i de la televisió, serà la Vidriera d'Honor  de la VII Festa del Vidre Artesà de Vimbodí i Poblet. La il·lustradora i escriptora rebrà aquesta distinció el proper diumenge 3 d'octubre al migdia, en el marc d'aquesta festa de caire familiar entorn del vidre català.

Familiar i català són, precisament, dos atributs essencials de la tasca i la  trajectòria de Capdevila, raó per la qual ha estat elegida per apadrinar la festa d'enguany. L'acte públic de lliurament del títol a la il·lustradora tindrà lloc a les Fonts del Gorg, un dels espais on habitualment se celebra la festa.

El setè Vitrum pretén mantenir la flama d'aquest festival nascut el 2014 i que actualment organitza l'Associació Vitrum, amb l'Ajuntament com a coorganitzador i la col·laboració d'entitats i particulars. Un any més, hi haurà demostracions de reconeguts artistes vidriers: Ferran Collado (Barcelona), Igor Obeso (Gipúscoa) i Rafa Abdon (València).

La festa del vidre català

Vitrum és la festa  familiar per excel·lència entorn del vidre artesà a Catalunya. Cada octubre, des de 2014, el municipi de Vimbodí i Poblet aplega durant un cap de setmana vidriers d'arreu de l'estat que treballen aquest material de la manera tradicional i des de diferents tècniques.

Uns i altres esdevenen els protagonistes del mercat artesanal, amb artesans de diversos oficis. També dels espectacles i demostracions a l'aire lliure o al Museu i Forn del Vidre de Vimbodí. La festa inclou, així mateix, activitats infantils o familiars, relacionades amb la tradició vidriera, molt arrelada al municipi.