La Ruta de l'Aigua recorrerà alguns dels espais més bonics on abans s'anava a buscar aigua.

La Ruta de l'Aigua, història viva de Forès i mirador natural de la Conca

El pròxim diumenge 21 de juliol hi ha organitzada una excursió d'uns cinc quilòmetres pels camins que recorrien els habitans de Forès per anar a buscar aigua

A Forès, un petit poble medieval situat al nord de la Conca de Barberà que a mitjan segle XIX va arribar a superar els 500 habitants, no hi va arribar l'aigua corrent a les cases fins a la dècada dels seixanta del segle XX.  Fins llavors, els seus habitants havien d'anar a buscar l'aigua a les fonts o als pous propers i valer-se de safareigs o basses situades al voltant del poble. Actualment, s'organitza una caminada popular que convida a caminar pels espais propers  que els forencs freqüentaven a la cerca d'aigua i que ara formen part del paisatge, l'arquitectura i el patrimoni popular de la localitat.

Una ruta per observar el patrimoni i la miranda

La Ruta de l'Aigua, com s'anomena i es coneix l'excursió, és una bonica ruta circular de dificultat moderada de poc menys de cinc quilòmetres i poc desnivell que permet veure de prop els diferents dolls, pous i safaretjos del municipi, com el rentador de baix, la bassa del pla de la Bassa i la font i safareig de Sant Miquel. A banda, però, ofereix la possibilitat de gaudir de les excel·lents vistes d'un poble que, situat al cim d'un turó de 900 metres a un extrem de la serra del Tallat, és considerat el mirador natural de la Conca de Barberà.  De fet, inclús s'hi pot veure el Montseny i el mar Mediterrani.

Forès és considerat el mirador natural de la Conca de Barberà.
Forès és considerat el mirador natural de la Conca de Barberà. | cedida

 

L'itinerari  discorre principalment pels camins del municipi,  però en alguns trams ho fa per sinuosos corriols i antics camins de caçadors avui en dia en desús que, amb el pas dels participants, es mantenen vius. Està previst que la ruta tingui una  durada aproximada de dues hores i mitja,  amb sortida des de la plaça del Mirador a les nou del matí. Els assistents rebran un obsequi i menjar i begudes en finalitzar, i per inscriure's tan sols cal entrar a la pàgina web de l'Ajuntament de Forès.