Família reial de la Setmana Medieval amb el cartell

La Setmana Medieval de Montblanc ja té princesa i Sant Jordi per a 2023

La 36a edició se celebrarà del 21 d'abril a l'1 de maig

La Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi de Montblanc ja té protagonistes. Albert Ruiz serà qui encarnarà Sant Jordi, mentre que Maria Franquès farà el paper de Princesa en aquesta 36a edició, que se celebrarà del 21 d'abril a l'1 de maig a Montblanc.

Tots dos van ser escollits aquest passat dissabte a la nit amb els vots dels socis i les sòcies de l'Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi de Montblanc en una gala on es va recuperar el format presencial de públic i el sopar a l'antiga església de Sant Francesc.

En total hi havia dues candidates a  Princesa i tres a Sant Jordi, recordem que hi poden optar tots els nois que l'any en curs compleixen 21 anys i les noies que en tenen o en faran 18. Finalment, Maria Franquès i Albert Ruiz van resultar ser els afortunats, després de completar diverses proves de coneixement, d'improvisació i d'interpretació.

400 vots emesos

Per tercer any consecutiu, la gala es va poder seguir en directe per la televisió pública del Camp de Tarragona, però a diferència dels darrers dos anys enguany sí que hi havia públic. Això sí, s'ha tornat a utilitzar el vot telemàtic a través del qual els socis i sòcies han triat els personatges de la festa. Durant aquesta edició es van comptabilitzar més de  400 vots emesos.

Durant la gala d'aquest dissabte també es van donar a conèixer la resta de protagonistes de la Setmana Medieval 2023. Lluci Martínez i Jaume Farré  seran la Reina i el Rei de la 36a edició de la festa. Laura Torrell i Diego Martínez seran els Veguers; Elisenda Garcia i Jordi Albalat els nobles de la casa Alenyà; Ivanka Gasco i Jordi Garrido els nobles de la casa Vilafranca; i Aida Rovira i Ramon Ferrayuoli els nobles de la casa Gener.

La gala també va servir per presentar un nou col·lectiu de la festa medieval que enguany s'estrenarà. Es tracta del grup d'Arqueres  que participarà en les comitives i als diversos actes. Aprofitant el relleu generacional i la grandesa de les comitives s'ha volgut crear aquest nou col·lectiu que il·lustrarà una nova indumentària creada per la secció de vestuari de l'Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi.

La dona, protagonista del cartell

L'Associació Medieval també va recuperar el sopar, que amb la pandèmia no s'havia pogut celebrar. Amb l'antiga església de Sant Francesc guarnida per a l'ocasió, més de  200 persones van vibrar i celebrar un dels primers actes de l’associació. 

En el marc del sopar es va donar a conèixer el cartell de la 36a edició de la festa, que enguany protagonitzen dues dones, vestides de medieval, feinejant al campament de poble. Aquest espai situat a la muralla de Sant Jordi i estrenat l'any 2018 vol posar en valor la vida medieval i, a la vegada, incentivar que la gent vestida de poble participi de la festa. La fotografia que il·lustra el cartell d'enguany és del fotògraf montblanquí Paulino Gascón i el disseny de l'estudi Crea2.