Cucafera de Montblanc a la plaça Major

La cultura és la protagonista del cap de setmana de Sant Maties a Montblanc

Després de 3 anys, la capital de la Conca de Barberà recupera la normalitat festiva

Després de 3 anys, Montblanc recupera la normalitat per les fires. La  cultura  és la protagonista, aquest cap de setmana, de l’oferta montblanquina amb les Festes de Sant Maties  com a eix central, complementat amb l’obertura de diverses exposicions.

La primera d’elles, que ha estat emplaçada a la sala Sant Miquel i impulsada des de Cultura i Paisatge, recull la lluita ciutadana contra el Pla de Residus tot just ara fa tres dècades. L’acte d’inauguració, va comptar amb la participació d’alguns dels seus protagonistes, com Josep Gomis o Josep Pijoan, i va ser presidit per l’alcalde,  Josep Andreu.

L’artista Gerard Castellví va formalitzar ahir divendres l’acte oficial de cessió d’una de les seves obres a l’Ajuntament de Montblanc. Seguidament, al Museu Comarcal de la Conca de Barberà va tenir lloc l’acte oficial d’inauguració de l’exposició “Músic de tot cor, Joan Tomàs i Parés”. 

Dissabte, el dia central

Avui dissabte dia 14 de maig serà la diada central de les festes. Al matí té lloc l’Ofici Solemne en honor a Sant Maties, i a la sortida es desenvoluparà l’actuació del Seguici Popular a la plaça Major en homenatge a la montblanquina il·lustre, Mercè Matilde Vives.

A la tarda, a partir de les 18.30 h, es celebrarà la Trobada de Gegants, que recorrerà els principals carrers de la vila i al vespre tindrà lloc la representació teatral “Vida de peix... sense espines”, que co-protagonitzaran Mercè Comes i Rosa Andreu. A la nit el protagonisme se l’enduran els Tarraco Surfers.

Demà diumenge tindrà lloc l’acte d’homenatge  als avis de 90 anys, que enguany aplega, a causa de la pandèmia, a tres generacions d’àvies i avis. L’acte es desenvoluparà a partir de les 12.30 h a la sala de les Corts Catalanes. Mentre que a les 13.00 h del migdia tindrà lloc a la plaça Major l’actuació dels Torraires de Montblanc, els Xiquets de Cambrils i els Xiquets de Vila-seca en l’actuació castellera de Sant Maties.

El ball de Sant Maties, el concert de sardanes i el del Coro Rociero Virgen de la Serra, serviran per cloure la celebració.