Roger Mas i la Cobla Sant Jordi posen dempeus el Casal Montblanquí

La Vila Ducal està immersa en els actes de celebració de la Capital de la Sardana 2018

Montblanc continua immersa tot aquest any 2018 en els actes de commemoració de la capitalitat de la Sardana. En aquest sentit, aquest dissabte passat, a la nit, el cantautor de Solsona Roger Mas i la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona van protagonitzar el principal concert d’aquest esdeveniment coincidint amb la festa major de la vila.

«Aquest espectacle és un esdeveniment musical en majúscules»

Segons destaca el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Montblanc, Jordi Albalat, «el compromís de la capitalitat és vincular la sardana amb les principals cites culturals i festives de Montblanc, que són moltes al llarg de l'any. La festa major es viu sempre amb intensitat pels montblanquins i aquest espectacle és un esdeveniment musical en majúscules, amb el qual volem celebrar la capitalitat i acostar la sardana a tots els públics».

'La Santa Espina' tanca el concert amb públic dempeus

Els espectadors que van assistir en aquest espectacle musical van gaudir d’algunes de les cançons més reconegudes de la discografia de Mas i també del cançoner tradicional. Així, els espectadors a la platea del Casal Montblanquí van poder escoltar cançons com ara ‘El Testament d'Amèlia’, ‘L’home i l'elefant’, ‘Emboscats’, ‘Oda a Francesc Pujol’, entre altres. I poemes com ara ‘Si el mar tingués baranes’ o peces com la gallega ‘Negra Sombra’, cobles com ‘La Bien Pagà’ i ‘Amore che vieni, amore che vai’. La delicadesa i força en les interpretacions de Mas i els músics de la cobla van rebre el gran reconeixement del públic, que va acompanyar el cant de ‘La Santa Espina’ per tancar el concert amb aplaudiments dempeus.

Penúltim dia de Festa Major

Aquest dilluns, 10 de setembre, Montblanc entra en el penúltim dia de la seva Festa Major. A la tarda tindrà lloc el CorreMusic's Street Festival, organitzat per la Bandarra Street Orkestra. I a la nit, la música omplirà dos escenaris de la vila: a la Plaça Major se celebrarà la Nit de Festa dels 70's i 80's i a la Plaça de Sant Francesc la Nit Jove portarà a Montblanc Roba Estesa i Lágrimas de Sangre.

Finalment per la Diada de Catalunya, demà 11 de setembre, es farà l'Ofrena Floral al monument de Francesc Castellví i Obando i a la tarda es convida a tothom a anar a Barcelona per la Diada «Fem la República Catalana». Els actes del programa es tanquen amb el Festival de la Gent Gran del diumenge 16 de setembre.