Un operari col·locant una boia en un dipòsit d'aigua en un habitatge de Sarral

Al límit: La sequera deixa sense reserves d'aigua de boca els dipòsits de Sarral

L'Ajuntament fa una crida a la responsabilitat ciutadana

Situació límit a la localitat de Sarral. Els aqüífers i les reserves d'aigua de boca estan sota mínims i estan gairebé eixuts. Durant l'últim cap de setmana, arran de la «prolongada» sequera que pateix aquest municipi de la Conca de Barberà, els dipòsits han disminuït fins al 12%.

L'Ajuntament de Sarral s'ha hagut de moure enfront d'aquesta situació. Per això, ha fet portar quatre camions amb aigua per reomplir part del dipòsit, ja que el municipi s'abasteix de l'aigua que prové dels aqüífers, amb l'excepció del polígon industrial que és servida pel Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT).

Crit d'alerta i responsabilitat a la ciutadania

Davant d'aquesta problemàtica, el consistori demana responsabilitat a la ciutadania. «Esperem que ningú estigui omplint piscines; fem una crida a estalviar tota l'aigua que es pugui», ha manifestat la seva alcaldessa, Victòria Cañís.

L'Ajuntament ha posat en marxa un pla d'estalvi des d'aquest primer d'any. Així, s'estan canviant alguns comptadors d'aigua que estaven espatllats o obsolets i s'ofereix als veïns la possibilitat de canviar el sistema de boies de sobreeiximent.

Tot i això, des del consistori lamenten que s'hi han acollit pocs veïns fins ara. En paral·lel, també es revisa la xarxa per detectar i reparar fugues. A mitjà termini, treballen en un projecte per poder connectar el dipòsit municipal amb el tub de la portada d'aigües del CAT fins a Santa Coloma de Queralt, uns treballs que s'han d'executar l'any vinent.