Sarral enderroca l’antiga sala per convertir el solar en una plaça

L’espai va deixar de ser utilitzat pel ball i el cinema l’any 1962

Sarral acabarà l'enderroc de l’antiga sala d'aquest municipi de la Conca de Barberà a principis d’aquest nou any que comença.  Després de mesos de treball per desallotjar les antigues instal·lacions de la sala recreativa, durant aquestes darreres setmanes s’ha estat realitzant un dels treballs prioritaris, la retirada de les plaques d’uralita que cobreixen la teulada i que són un dels principals motius de l’enderroc.

 

Construcció de la nova plaça

El consistori sarralenc té previst que durant la primera setmana de gener estiguin retirades totes les plaques, i així poder començar l’enderroc. Està previst, segons'Ajuntament, que aquest enderroc estigui enllestit a finals de mes per tal de començar la construcció de la nova plaça que ocuparà el lloc de l’antiga sala i que aquesta pugui estar enllestida a finals de març «si no hi ha cap contratemps».

L’antiga sala va deixar de ser utilitzada pel ball i el cinema l’any 1962. Posteriorment es va convertir en una discoteca pel jovent, i durant els anys 90 va ser la seu de la Penya Barcelonista, fins que l’any 2000 es va deixar d’utilitzar pel seu mal estat.

 

Èxit de la Fira de Sarral

Un any més, la Fira de Sarral, que se celebra cada mes de desembre, ha estat un èxit de participació. Es calcula que van passar pel municipi uns 4.500 visitants durant la jornada de dissabte, 8 de desrmbre, per gaudir i participar de les diferents activitats programades.

De nou es van superar les xifres de tastos servits l’any passat. Tal com es destacava des del consistori, aquesta és ja una activitat totalment consolidada per la Fira i que ha esdevingut clau tant per l’atracció de visitants que suposa com per l’aparador i promoció que proporciona als productors vinícoles locals.

La Fira de Sarral destaca per ser també punt de trobada d’artesans vinguts d’arreu de Catalunya que realitzen demostració d’ofici durant la jornada. Aquest any, aquesta activitat presentava diverses novetats. En primer lloc, la seva ubicació, traslladant-se a la Plaça Padreny.