Exterior de l'ermita de Vilaverd

Arriba una nova edició de la Setmana Jove de Vilaverd

El 5 de juliol tindrà lloc el primer esdeveniment

Després dels anys convulsos de pandèmia,  Vilaverd recupera la Setmana Jove que organitza l’Ajuntament amb la col·laboració de l’Oficina Jove de la Conca de Barberà.

El 5 de juliol tindrà lloc el primer esdeveniment. Es tracta d'un circuit viari  de bicicletes per infants i joves a càrrec del Servei Català de Trànsit. L’activitat començarà a les 18 h a la plaça de la Bàscula i hi haurà coca amb xocolata per a totes les persones assistents.

El dia 6 es realitzarà un taller sobre barreres arquitectòniques anomenat Stop Barreres. Aquest taller que es durà a terme al carrer de les Escoles a les 19 h, anirà a càrrec de la Meritxell Lorca, una jove esportista d’elit que és invident. El dijous dia 7 hi haurà tir amb arc a la pista poliesportiva. Aquesta activitat es durà a terme a les 18.30 h i anirà a càrrec de Drac Actiu.

Finalment, tindrà lloc el  II Concurs de fotografia “Fotografia Vilaverd”. Es podran presentar un màxim de tres fotografies de l’1 al 31 de juliol.

Conveni amb l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica

Per altra banda, el ple del Consell Comarcal va aprovar per unanimitat en el darrer plenari, la proposta d'un conveni marc de col·laboració entre l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica i el Consell Comarcal de la Conca de Barberà. Aquest conveni neix dels objectius comuns, entre les dues entitats, envers la recerca, la preservació i la difusió del patrimoni arqueològic d'època clàssica de la comarca de la Conca de Barberà.

A partir de l'aprovació d'aquest conveni es crearà una Comissió de coordinació paritària integrada pel director de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica, l'administrador de l'ICAC i un investigador de l'ICAC, la presidenta del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, el/la conseller/a comarcal de Cultura i el/la cap de l'Àrea de Cultura del Consell Comarcal de la Conca de Barberà o de les persones a qui deleguin. Aquesta comissió s'haurà de constituir en un termini de noranta dies des del passat dilluns.

Aquesta Comissió, entre altres funcions, tindrà cura del seguiment d'aquest conveni marc; proposarà i impulsarà els convenis específics, i en farà el seguiment posterior; i també aprovarà i coordinarà les activitats específiques. La mateixa Comissió, un cop establerta, decidirà el seu règim de reunions i d'adopció vàlida d'acords.