Montblanc

Montblanc impulsa, de nou, la Setmana de la Joventut

Tindrà lloc del 4 al 7 de juliol a l’església de Sant Francesc

Montblanc  impulsa la celebració de la Setmana de la Joventut, que tindrà lloc del 4 al 7 de juliol a l’església de Sant Francesc. L’esdeveniment «que es recupera després de l’aturada obligada causada per la pandèmia, inclou la programació de les activitats que major demanda tenien entre els joves» explicava la regidora de Joventut de l’Ajuntament, Núria Besora.

La Setmana de la Joventut arrencarà dilluns dia 4 amb un Skate Park que s’emplaçarà a la plaça de Sant Francesc; el circuit de seguretat viària i taller de reparació de bicis i l’audiovisual així com el de percussió i gralla, que es desenvoluparan a l’entorn de la plaça de Sant Francesc. L’endemà serà el torn dels inflables i les activitats ludicoesportives, el taller d’escacs, conta contes i la sessió de zumba, mentre que a partir de les vuit del vespre es desenvoluparà el taller de foc.

Dimecres és el torn del circ, i l’scape room, mentre que els castells prendran el protagonisme a darrera hora de la tarda. El popular  Tobogan Aquàtic  gegant, que dijous s’emplaçarà al Baluard de Santa Anna, tancarà la celebració de la Setmana.

L’abonament per participar en totes les activitats té un preu de 10 euros, mentre que la inscripció de participació diària és de 3 euros. La regidora de Joventut, Núria Besora, ha destacat la col·laboració que les entitats de la vila tenen amb la celebració de la Setmana de la Joventut, així com també al consell municipal de Joventut.

Bibliopiscina a l'Espluga

La Bibliopiscina és un servei públic que ofereix la Biblioteca Municipal Mossèn Ramon Muntanyola i que es troba ubicada a la Piscina Municipal de l'Espluga de Francolí, donant així l'oportunitat al públic d'accedir a una àmplia gamma de recursos literaris. Enguany, la Bibliopiscina començarà el dia 27 de juny i oferirà exclusivament el servei de préstec de documents, aquesta trobant-se adossada a la carpa de venda d'entrada de la piscina. 

El servei de préstec no només serà a la tarda com altres anys, sinó que també s'efectuarà durant el matí, i seran les mateixes taquilleres de la piscina les que s'encarregaran d'aquest servei. 

Els documents s'aniran reposant quinzenalment i els consumidors tindran l'opció de fer un llistat dels llibres que desitgin, amb l'objectiu de conèixer les prioritats i els gustos de lectura del públic i facilitar-ne la consulta. La Bibliopiscina comptarà amb tota classe de recursos literaris, des de llibres infantils, juvenils, d'adults i còmics, fins a publicacions de premsa diària i revistes. 

Com en les darreres edicions, la Bibliopiscina té la finalitat de promoure l'interès per la  lectura i reforçar l'hàbit lector entre els usuaris que ja el posseeixen. Aquesta iniciativa també fomenta el paper de centre d'oci de la piscina, convertint-se així en un punt de trobada i intercanvi social i cultural, atenent que aquest servei no té cap mena de cost addicional.