Montblanc escollirà Sant Jordi i Princesa de la 32a Setmana Medieval

La gala serà el dissabte 19 de gener

El sopar de presentació i elecció dels principals protagonistes de la Setmana Medieval 2019 serà el proper 19 de gener  a les 20.30 hores del vespre al pavelló del Casal Montblanquí. Durant la festa, els socis de l'Associació Medieval escolliran el Sant Jordi i la Princesa de la trentena-dosena edició de la Setmana Medieval de Montblanc. L'acte, com és tradicional també servirà per donar a conèixer el cartell de la festa que enguany compleix 32 anys. Els dos joves que s'escolliran per representar els papers de Sant Jordi i Princesa han de tenir o complir l'any en curs 21 i 18 anys respectivament i han d'estar empadronats a la vila ducal.

La llegenda de Sant Jordi a la Setmana Medieval de Montblanc

Els tiquets per assistir al sopar ja estan a la venda a la seu de l'Associació Medieval, al carrer Muralla de Sant Jordi número 35 de Montblanc. Es poden comprar fins al 16 de gener de dilluns a divendres, entre les 5 i les 7 de la tarda.  El preu dels tiquets del sopar és de 25 euros pels adults i de 13 euros per als infants.

Un cop acabat el sopar, en el qual, cada any, hi assisteix al voltant de 200 persones, també es desvetllaran la resta de protagonistes de la Setmana Medieval: el Rei, la Reina, els Veguers i els caps de casa.   

Segell de Patrimoni Europeu

Representats de l'Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi, l'Ajuntament de Montblanc i el Consell Comarcal de la Conca de Barberà, van visitar al mes d’octubre de l’any passat el municipi de Beesel, a Holanda, per tal de posar els fonaments d'una candidatura plurinacional per aconseguir el Segell de Patrimoni Europeu.

En aquest cas,  la voluntat és unir municipis que tinguin com a patrimoni la Llegenda de Sant Jordi i el Drac.  La relació entre la Setmana Medieval de Montblanc i la Draaksteken de Beesel es va començar a forjar fa quinze anys. L'any 2017, una delegació de la festa holandesa va visitar Montblanc durant la Setmana Medieval, i en fa tres que membres de la festa montblanquina van visitar també la festa a Holanda, que té la particularitat que se celebra cada set anys. Des de llavors, la relació entre les dues festes ha estat molt fluïda, i s'ha mantingut el contacte de manera constant.