Família reial de la Setmana Medieval de 2021

Montblanc escalfa motors per una Setmana Medieval insòlita i condicionada per la Covid-19

La festa més emblemàtica de la comarca es celebrarà en un context de confinament comarcal

Montblanc no renuncia a la  Setmana Medieval de 2021 i celebrarà, entre el 22 i el 25 d'abril, una edició adaptada a la situació epidemiològica. En aquest sentit, des de l'Associació de la Llegenda de Sant Jordi s'assegura que «s'ha preparat la 34a edició de la festa més emblemàtica de totes amb  responsabilitat i amb totes les mesures de seguretat, però sense renunciar a l'esperit que aquests dies inunda la capital de la Conca de Barberà».

Maties Martí, el president de l'entitat, ha explicat aquest matí, en roda de premsa, que «la nova junta s'ha esforçat per muntar un programa contingut però amb un mínim de propostes» Així, dels grans espectacles habituals en la celebració, només es manté la Representació de la Llegenda  de Sant Jordi, al Foradot, un dels trams més coneguts de la muralla on enguany s'hi concentraran tots els actes, amb aforament limitat. En aquest cas, per exemple, només podran participar-hi un centenar d'actors, quan normalment se superen els 300.

Per la seva banda, l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ha aprofitat la roda de premsa per fer una crida a la participació i a gaudir de la programació, sempre amb  prudència, i ha fet un reconeixement a la tasca de tot el voluntariat, entitats i persones que han tirat endavant l'esdeveniment malgrat el context difícil que es viu al país.

Totes les entrades exhaurides

Un dels trets més insòlits de l'edició d'enguany és que la Setmana Medieval només serà per als montblanquins i els veïns de la Conca de Barberà, ja que es celebrarà en el context del confinament comarcal. Per tant, no hi podrà haver visitants de fora si es repetiran les riuades de gent que inunden, habitualment, tots els carrers emmurallats de la vila ducal. Malgrat tot, la festa arrenca aquest dijous amb les 4.000 entrades exhaurides.

Enguany, la festa es veurà a Nova York

La «Cantata de la Llegenda de la Princesa i Sant Jordi», creada per la  Factoria Bram i amb les veus de Joan Reig i Maria Jacobs, ha estat portada per l'Associació Medieval a Nova York. Així, aquest dissabte i en el marc de la setmana «Sant Jordi in New York», organitzada pel Farragut Fund for Catalan Culture in the U.S. i el Catalan Institute of America, amb el suport de la Fundació Ramon Llull i el DiploCat.

Els sis episodis d'aquesta cantanta, dirigida al públic infantil i que explica la llegenda tradicional amb una visió de gènere modernitzada, es podrà veure aquest dissabte en una projecció  que també comptarà amb una presentació de la Setmana Medieval de Sant Jordi. L'objectiu és que les dues entitats continuïn treballant en projectes junts de cara als propers anys, i que Sant Jordi a Nova York es vinculi també amb la Setmana Medieval. La cantanta ja es pot veure al canal de YouTube de la Factoria Bram.