Persones en un bosc a Montblanc

Tots els actes: Montblanc celebrarà una Setmana de la Natura amb diferents activitats

A nivell de Catalunya, diferents ens organitzen un seguit d’activitats per a la conservació de la natura

Un any més s’organitza a nivell de Catalunya la Setmana de la Natura i des de l’Ajuntament de Montblanc enguany es realitzaran dues activitats ambientals emmarcades dins d’aquest context. La primera serà la presentació del llibre de la periodista de TV3 Cori Calero: «Si el cel es tornés vermell. El canvi climàtic, conèixer-lo per combatre’l». Aquest acte tindrà lloc el dissabte  28 de maig a les 19.00 h al Museu Comarcal de la Conca de Barberà.

Cori Calero és periodista de TV3 i divulgadora científica, especialitzada en periodisme ambiental i en canvi climàtic. Recentment ha publicat el llibre  "Si el cel es tornés vermell. El canvi climàtic, conèixer-lo per combatre'l", que cal llegir-lo per estar ben informat sobre l'escalfament global i els seus efectes i poder actuar en conseqüència. Una presentació interessant i necessària per afrontar el futur i també el dia a dia actual.

La segona activitat serà «Jornada de descoberta de la natura, amb tast de productes de la Conca de Barbera», el diumenge 29 de maig  a les 9.00 h del matí on amb l'acompanyament de diferents naturalistes, es participarà en l'observació i recerca de la flora i fauna de la Vall de Montblanc i entorns de Sant Josep. Aquesta una activitat de ciència ciutadana que pretén posar de manifest la importància de la preservació i dels valors de la biodiversitat de l'entorn.

A continuació, les persones participants podran gaudir d’un tast de productes de proximitat de la Conca de Barberà. Aquesta activitat serà gratuïta, apte per a tota la família, però amb reserva prèvia a mediambient@montblanc.cat. A nivell de Catalunya, diferents associacions, fundacions, ajuntaments, escoles o empreses organitzaran un seguit d’activitats per a la conservació de la natura entre el 22 de maig i el 5 de juny, aquestes activitats són consultables a www.setmananatura.cat