Professó de Divendres Sant a Montblanc

Montblanc no renuncia a la Setmana Santa i exposarà els misteris de la professó de Divendres Sant al carrer

La Congregació de la Puríssima Sang també treballa en la programació de la Setmana Santa Cultural, que enguany s'iniciarà el dissabte 20 de març

Montblanc no vol renunciar a la celebració de la Setmana Santa  tot i la pandèmia de la Covid-19. Per això, la Congregació de la Puríssima Sang, davant l'obligatorietat de  suspendre les professons i els viacrucis al carrer a causa del context sanitari, ha avançat que el 2 d'abril, Divendres Sant, s'exposaran els diferents misteris a l'aire lliure.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

En aquest sentit, tot i no poder celebrar la professó del Sant Enterrament ni els actes propis de la capital de la Conca de Barberà, la plaça Catalunya acollirà els passos durant tot el dia, per tal que els montblanquins i montblanquines puguin visitar-los.

Pel que fa a les celebracions religioses a l'interior de l'església, la parròquia de Santa Maria treballa per mantenir l'activitat litúrgica  adaptada per tal de respectar les mesures de seguretat i higiene. Així, tal com va succeir per Nadal, les persones que vulguin assistir a les celebracions hauran de tenir una  butlleta que es podran trobar a partir del 8 de març a totes les esglésies o enviant un correu a smaria.montblanc@arqtgn.cat. 

Es manté la Setmana Santa Cultural

Com és habitual a Montblanc, la celebració ve precedida per la programació de la Setmana Santa Cultural, que enguany s'iniciarà el dissabte 20 de març i constarà de diverses conferències a l'església de Sant Marçal. També es durà a terme el 19è Concurs de Dibuix de Setmana Santa, enguany amb els dibuixos publicats a les xarxes socials.