Primer pla del volant d'un cotxe

Montblanc tindrà un nou sistema de control del trànsit al nucli antic

A partir del 15 de novembre, el control es farà mitjançant càmeres instal·lades al carrer Major, Riber i plaça Major

Aquest mes de novembre entrarà en funcionament un nou sistema de control del  trànsit  al nucli antic de Montblanc. Fins ara, el control es realitzava amb pilones, però a partir del 15 de novembre es farà mitjançant càmeres instal·lades al carrer Major, Riber i plaça Major.

Per aquest motiu, es farà una reunió amb tots els veïns i comerciants del centre històric  per informar del nou funcionament. En concret, dels horaris de tancament, permisos per accedir, autoritzacions, etc.

La reunió tindrà lloc avui dijous dia 4 de novembre a les 20.30 h al Centre Cultural Sant Jordi. L’objectiu és l’accés regulat en el nucli antic per una bona convivència entre vehicles, persones, veïns, comerciants, ciutadans i turistes.

Aquest nou sistema és el més utilitzat a la majoria de municipis amb un nucli actiu i dinàmic, com és el cas de Montblanc. Amb aquest nou sistema, les càmeres faran una lectura de les matrícules i això permet una identificació del vehicle per tal de comprovar si el seu pas al nucli històric està permès en funció de l’horari i permisos adquirits.

La reunió servirà per explicar les especificitats que aquest control suposarà pels veïns i comerciants, per tal de regular el trànsit al nucli antic, considerant la vitalitat d'aquesta zona de Montblanc.