Campaners de Reus al Campanar de la Prioral

Solivella organitza unes jornades per donar a conèixer la tradició campanera

Les activitats tindran lloc del 31 d'octubre al 27 de novembre

L'Ajuntament de Solivella organitza les jornades 'El món de les campanes a Solivella'. Es tracta d'una iniciativa que vol donar a conèixer la  tradició campanera del municipi. Tindran lloc del 31 d'octubre al 27 de novembre.

La idea va sorgir quan el Consell Comarcal de la Conca de Barberà va oferir, a l'Ajuntament, l'exposició itinerant 'Tocant el cel amb una corda. Les campanes de la Conca de Barberà'. Amb la col·laboració del Museu Comarcal i l'Oficina Jove de la Conca de Barberà, es va dissenyar un programa que permetés arribar a tots els sectors de la població.

El primer acte serà la inauguració de l'exposició, el diumenge, 31 d'octubre a les 11.30 h a la sala de l'antic cafè del Sindicat. El dissabte, 6 de novembre, a les 10.00 h del matí, es faran visites guiades al campanar de Solivella i a l'exposició. Aniran a càrrec de Jesús Martínez i Enric Capdevila. Hi haurà tres torns. A les 10.00 h, a les 11.00 h i a les 12.00 h. Al llarg del mes de novembre també visitaran l'exposició els alumnes de l'escola Sagrat Cor de Solivella.

El divendres, 26 de novembre, a la sala de l'antic cafè del Sindicat, tindrà lloc la presentació del llibre 'El món de les campanes a la demarcació de Tarragona' a càrrec de l'autor, Jesús Martínez. Aquest acte comptarà amb la participació de Joan Josep Garcia, diputat delegat del SAC de la Diputació de Tarragona i d'Albert Morelló, coordinador del Còdol Educació.

El dissabte, 27 de novembre al matí, es duran a terme un  concurs infantil de dibuix i un concurs juvenil de toc de campanes. A les 17.00 h hi haurà un taller  anomenat 'Fotografia el campanar'. A les 18.30 h hi haurà l'acte de cloenda i l'entrega de premis a la plaça Major.

La majoria d'activitats tenen places limitades i requereixen d'inscripció prèvia. Les inscripcions es podran fer presencialment als baixos de l'Ajuntament de Solivella els dies 26, 27 i 28 d'octubre de 18.00 h a 20.00 h o bé en línia.