Camió de la brossa

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà rep 1,5 milions d’euros pel porta a porta

La comarca va implantar el nou servei de recollida de residus, el mes de setembre passat, als 22 municipis

L'Agència de Residus de Catalunya ha resolt atorgar  10 milions  d'euros en ajuts per a incentivar la implantació de sistemes de recollida de  residus eficients. Un d'ells és el porta a porta i els contenidors intel·ligents. Els ajuts econòmics van destinats tant a municipis com a ens supramunicipals. 

En aquest sentit, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha quedat com a projecte amb màxima dotació de la seva línia de finançament.

La Conca de Barberà va implantar el nou servei  de recollida de residus, el mes de setembre passat, als 22 municipis de la comarca. Té dos models diferenciats en funció de la tipologia de municipi. Per una banda, la recollida en contenidors tancats d'orgànica i resta en els nuclis més petits. Per l'altra, el porta a porta als nuclis més grans.

Hi ha municipis que combinen els dos models. Al nucli principal s'implanta la recollida  porta a porta i als nuclis agregats, el sistema de contenidors tancats d'orgànica i resta amb control d'accés.

Els resultats d'aquesta implantació ha sigut l'obtenció de més del 80%  de recollida selectiva bruta a nivell de tota la comarca. S'ha reduït el rebuig en més d'un 62% i augmentat la matèria orgànica en més d'un 40%. Els envasos en un 72% i el cartró en un 38%. A més d'un increment de més del 28% de residus recollits selectivament en deixalleries municipals.