Persones en una manifestació a Belltall

Tallen la C-14 a Passanant i Belltall com a protesta per la massificació eòlica

Abans de la manifestació, es va organitzar una xerrada informativa amb els municipis afectats

Belltall va acollir, dissabte passat dia 25 de setembre, la concentració de rebuig als projectes d'energia renovables que s'han projectat en aquesta zona. En concret, desenes de persones d'entitats, associacions i poblacions de la Conca de Barberà i l'Urgell van tallar la C-14 al pas pel municipi.

Durant més de mitja hora, es va escenificar la  protesta territorial contra la massificació dels projectes que s'han presentat darrerament.

A més, abans de la manifestació, es va organitzar una xerrada informativa amb els municipis afectats per les futures instal·lacions eòliques i fotovoltaiques. En aquest sentit, diferents entitats ecologistes han aconseguit, en només dos dies, unes 300 firmes  que s'oposen a aquestes instal·lacions.

Segons el manifest que es va llegir durant la concentració, «la Conca de Barberà produeix actualment el doble d’electricitat que la que consumeix». A més, en un municipi de 200 habitants com Passanant i Belltall, amb 17 molins en funcionament, produeix electricitat  per a 10.000 habitatges.