Persones assegudes fent gimàstica a Sarral

Sarral programa diferents tallers de dinamització per a la gent gran

El consistori estudia ara com rebaixar la quota mensual per facilitar la participació en els tallers

Les persones de més edat de Sarral tenen una nova  oferta formativa i lúdica. Es tracta de dos  tallers dissenyats específicament tenint en compte les necessitats de la gent gran, organitzats per la regidoria d'Acció Social. El taller de gimnàstica busca mantenir-se en forma mitjançant exercicis adequats pels ritmes i el cos en l'edat avançada. Ja es va fer el curs passat, amb molt bona acceptació.

Al de gimnàstica es suma una nova oferta, el  taller de memòria. L'objectiu és el manteniment de l'atenció, la memòria i la receptivitat del principal òrgan del cos, el cervell. Ambdós tallers han començat fa uns dies i per ara ja sumen una quarantena de participants. Els imparteix la monitora Mei Casanovas a la zona exterior de la Llar d'Avis, i quan el temps refresqui es traslladaran a l'interior.

El regidor d'Acció Social, Santi Fornés, explica que els dos tallers pretenen ampliar els serveis de benestar, lúdic, i formatiu a un col·lectiu que ha patit especialment la pandèmia. «Molts s'han hagut de recloure a casa, com a mesura de prevenció per ser un dels col·lectius de més risc. Si bé amb les vacunes la situació ha millorat substancialment, encara n'hi ha que els costa sortir sovint».

El consistori estudia ara com rebaixar la quota mensual per facilitar, encara més, la participació en els tallers.

D'altra banda, des del govern municipal es treballa per poder incrementar, en el pressupost  de l'any vinent,  les partides destinades a ajuts que beneficien els col·lectius econòmicament més afectats per la pandèmia. Es vehiculen a través dels serveis socials del Consell Comarcal de la Conca de Barberà i es basen en els ajuts a menjadors o a la compra de material escolar.