Els tions es retroben amb les seves famílies

S'acosten les festes de Nadal i caldrà alimentar bé els tions perquè omplin la casa de regals

Ja ho avisàvem fa una setmana, els tions estaven deixant els seus amagatalls per acostar-se al poble. Durant les festes de Nadal, els tions canvien la pinassa dels boscos per l'escalfor de les llars. Nosaltres els alimentem i els cuidem durant tots aquests dies i, a canvi, ells ens ho agraeixen amb molts i molts regals. Avui, finalment, s'ha produït el moment esperat per molts nens i nenes de la comarca: el retrobament amb els seus tions de Nadal.

 

L'hivern s'acosta i les temperatures baixen. No obstant això, el fred no ha espantat les desenes de famílies que a les 10.30 hores s'han reunit a l'aparcament de l'alberg Jaume I per anar a la cerca dels tions. Amb els rostres plens d'il·lusió i les cames plenes de pressa, els nens han viscut tota una aventura pels boscos de poblet, on s'han trobat un follet amic dels tions que els ha ajudat a trobar els seus amics amagats entre branques i fulles.

Després de mitja hora de cerca continuada, el follet ha portat les famílies fins a un clar del bosc on els tions estaven esperant, pacientment, les seves respectives famílies. Cada any canvien de lloc perquè ningú no els robi, diu el follet, per això enguany ha sigut difícil trobar-los. En el retrobament s'han vist petons, abraçades i grans somriures de part dels nens i nenes assistents cap als seus tions.

Els nens han viscut tota una aventura pels boscos de poblet, on s'han trobat un follet amic dels tions
Els nens han viscut tota una aventura pels boscos de poblet, on s'han trobat un follet amic dels tions | B.H.

 

A poc a poc es va fent Nadal: el fred ens glaça l'alè, les botigues s'omplen de torrons, els carrers s'omplen de llums, els pessebres ocupen multitud d'espais i l'escalfor de la casa pròpia s'aprecia més que mai. Ara, amb els tions als nostres menjadors, el Nadal s'ha fet un xic més present a les nostres vides. Penseu a cuidar-los i alimentar-los com toca, i no us passeu amb els cops de bastó.

El follet ha portat les famílies fins a un clar del bosc on els tions estaven esperant, pacientment, les seves respectives famílies
El follet ha portat les famílies fins a un clar del bosc on els tions estaven esperant, pacientment, les seves respectives famílies | B.H.