Imatge d'una pilota i unes sabatilles d'un jugador de futbol sobre un camp de gespa

La Conca de Barberà comptarà amb el primer torneig de futbol sala femení

Aquesta iniciativa neix arran d'uns fets discriminatoris ocorreguts aquest estiu a Solivella

El  Consell Comarcal de la Conca de Barberà organitza, per primera vegada, un torneig de  futbol salafemení. La iniciativa compta amb el suport de diversos ajuntaments i clubs de futbol de la comarca. Té, per objectiu, reivindicar la igualtat de condicions de les noies en aquest esport.

El torneig se celebrarà el dimarts dia  4 de gener. Començarà a les 9.00 h i es jugaran 4 partits simultanis en diferents poblacions fins que quedin dos equips que disputaran la final a 13.00 h a Solivella. Així, doncs, es vol aconseguir formar 8 equips de noies d'entre 13 i 16 anys.

Des de l'organització s'exposa que no tenen perquè ser totes del mateix club ni tenir experiència jugant a futbol. Es tracta d'un torneig reivindicatiu, per mostrar l'empoderament de les noies en l'esport i per gaudir d'una jornada comarcal reivindicativa i festiva. Les inscripcions es van obrir el dia 1 de desembre i s'allargaran fins al dia 17.

Fets discriminatoris a Solivella

Aquesta iniciativa neix arran d'uns  fets discriminatoris  ocorreguts aquest estiu a la població de Solivella. Des de l'organització del torneig de futbol sala d'aquest municipi es va obligar a les jugadores a jugar a primeres hores de la tarda, en plena canícula. A més, els van fer desaparèixer les samarretes i se'ls va dificultar alguns arbitratges.

Des de l'Ajuntament de Solivella es van posar els fets en coneixement de la conselleria d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat. Es va decidir fer una reunió amb totes les regidories d'Igualtat de la comarca per decidir conjuntament quines accions es podien emprendre.

D'aquesta reunió, en va néixer la idea de fer el primer torneig de futbol sala femení per reivindicar els drets de les noies a jugar amb igualtat de condicions.

La jornada comptarà amb la presència de diferents autoritats de la Generalitat de Catalunya, de la Diputació de Tarragona, del Consell Comarcal de la Conca de Barberà i dels ajuntaments de la comarca.